Smarkiai sulysęs A. Žiurauskas: besaikis ėdimas yra priklausomybė

  • Teksto dydis:

„Mano dieta – grįžai namo po darbo ir nevalgai“, – taip pokalbį pradeda Lietuvoje populiarus aktorius, režisierius bei į TV3 eterį jau šį sekmadienį sugrįžtančios kulinarinės laidos „Virtuvės istorijos“ vedėjas Andrius Žiurauskas. Itin smarkiai sulysęs aktorius mano, kad persivalgymas yra priklausomybė, o norint džiaugtis dailiomis kūno linijomis, reikia išmokti save kontroliuoti ir tiesiog mažiau valgyti.

A. Žiurauskas atviras – atsikratyti papildomų kilogramų jis panoro ne tik dėl sveikatos, bet ir dėl išvaizdos. Aktorius pripažįsta, kad anksčiau jam trūkdavo valios ryžtis permainoms, tačiau galiausiai jis prisiruošė.

Žinomas aktorius neslepia, jog svorio metimas pareikalavo daug darbo ir pastangų. Sportas, televizijos projektai, kurių metu jis aktyviai judėdavo, nuolatinė mitybos priežiūra – visa tai padėjo atsikratyti papildomų kilogramų.

„Kai susitvarkai antsvorį, susitvarko ir kitos ligos. Tai lyg mitybos ir sveikatos ratas. Viskas susiję“, - sako vyras, dabar galintis pasigirti gera sveikata. Prieš kelis metus kamavusi šienligė, nukritus svoriui, taip pat staiga dingo.

Kulinarinės laidos vedėjas pabrėžia, kad žmogus, norintis atsikratyti antsvorio, pirmiausia turi suprasti, kad tai yra blogai. „Juk besaikis ėdimas yra priklausomybė. Norint jos atsikratyti, pirmiausia reikia suvokti, kad tai blogai, antra – turi susitarti su šeimos nariais ir paprašyti jų pagalbos“, - pasakoja Andrius.

Paklaustas, apie pagrindinius savo pasikeitusios mitybos principus, Andrius pasakoja, jog kalorijų skaičiuoti jis nei moka, nei turi nori. Jo patarimas paprastas – valgyti kuo dažniau, bet mažomis porcijomis.

Paklaustas, kaip pasikeitė jo valgiaraštis, A. Žiurauskas atskleidžia, kad teko atsisakyti duonos ir drastiškai sumažinti miltinių ir bulvinių patiekalų vartojimą. Juos žinomas vyras pakeitė šviežiomis arba virtomis daržovėmis. Ir nors kasdien Andrius stengiasi valgyti kuo sveikiau, jis atskleidžia, kad kartais leidžia sau pasilepinti tokiais mėgstamais patiekalais, kaip cepelinai ar bulvių plokštainis.

A.Žiurauskas TV3 laidą „Virtuvės istorijos“ veda nuo pirmojo jos sezono. Ar filmavimuose, kuomet gaminami skanūs patiekalai, nekyla pagundų? „Kai saikingas valgymas tampa įpročiu, atsispirti persivalgymui nėra sudėtinga. Nors „Virtuvės istorijų“ šefo Ruslano ir laidos svečių gaminami patiekalai tikrai vilioja puikiais kvapais, aš visgi ateinu dirbti, o ne valgyti. Vesti laidą nėra taip paprasta, kaip daugeliui gali pasirodyti“,- pasakoja Andrius.

„Virtuvės istorijos“ į TV3 eterį sugrįžta dar nuotaikingesnės ir įdomesnės. Kulinarinio sekmadienio ryto šou metu žiūrovai sužinos, kaip pagaminti gardžiausius patiekalus, gaus daugybę naudingų kulinarijos patarimų bei išgirs intriguojančias kviestinių laidos svečių istorijas. Kiekvienoje laidoje kartu su virtuvės šefu Ruslanu Bolgovu kviestiniai svečiai jaukioje ir modernioje „Virtuvės istorijų“ studijoje gamins gardžiausius patiekalus, o savo gyvenimo istorijas pasakos vedėjams Sandrai Daukšaitei-Petrulėnei ir Andriui Žiurauskui.

Kulinarinė laida „Virtuvės istorijos“ – nuo gruodžio 6d., kiekvieną sekmadienį, 9:30 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių