Slapta aktoriaus M. Papinigio aistra – maisto gaminimas (receptai)

  • Teksto dydis:

Vos palikęs filmavimo aikštelę išskirtinio balso savininkas, aktorius Mindaugas Papinigis pasineria į hobius. Garsus aktorius prisipažįsta dažnai stojantis prie viryklės ir taip atsipalaiduojantis.

Kol kas namuose tik sau gaminantis aktorius ne tik ruošia lietuviškus patiekalus, bet ir eksperimentuoja gamindamas gurmanišką maistą. Todėl artėjančią Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną jis kviečia atšvęsti karališkai ir dalinasi paprastais, bet ne prastais patiekalų receptais.

Nors daugelis pasakytų kad aistra maisto gaminimui – ne vyriška, tačiau ne vieną įsimintiną vaidmenį sukūręs M. Papinigis prisipažįsta mėgstantis gaminti. „Aš gaminu pakankamai dažnai ir labai mėgstu gaminti lengvai padaromus patiekalus. Man ypač patinka tradicinė lietuviška virtuvė: kugelis, cepelinai, vėdarai, Kijevo kotletas. Apskritai man labai patinka ir valgyti, ir gaminti“, – šypsodamasis pasakojo aktorius.

Šiuo metu M. Papinigis antrosios pusės neturi ir gyvena vienas, todėl kaip tikras viengungis galėtų mėgautis kavinėse gaminamu maistu. Visgi jis pripažino mieliau besirenkantis namų virtuvę: „Namie gaminu dažnai, nes man labai patinka naminis maistas. Stengiuosi valgyti namuose, o jei jau valgau ne namuose, tai renkuosi kažkokį skanesnį, įdomesnį maistą arba tik greitai užbėgęs į kavinę užkandu.“

Aktorius ir televizijos laidų vedėjas prisipažino labiausiai mėgstantis lietuviškos virtuvės patiekalus, tačiau nevengiantis ir galbūt brangesnių, bet kokybiškų produktų ir patiekalų iš mažų krautuvėlių. M. Papinigis džiaugėsi neseniai atradęs Kaune įsikūrusią, gurmaniško maisto parduotuvėlę „The Meat Point“.

„Iš tikrųjų aš nežinau, kiek paprastose maisto parduotuvėse kainuoja produktai, nes einu ir nusiperku tai, ko noriu. O kai norisi save palepinti, tada keliauju į specializuotas parduotuves ir nusiperku kažką brangesnio, gurmaniškesnio: krevečių, įvairių sūrių, kumpio, kitų kokybiškų produktų. Labai mėgstu makaronus. Paruošiama pakankamai lengvai ir greitai, bet labai skanu. Ypač su įdomesniu padažu ar saulėje džiovintais pomidorais, bazilikais“, – kalbėjo M. Papinigis.

Aktorius atskleidė mėgstantis eksperimentuoti ir noriai ieškantis naujų idėjų virtuvėje. Todėl jis gamindamas drąsiai naudoja gurmaniškus maisto produktus ir kartkartėmis užsuka į išskirtiniais maisto produktais ir vynu prekiaujančią parduotuvėlę: „Nesu kažkoks ypatingas gurmaniško maisto specialistas, bet man visada įdomu paragauti kažką naujo“.

M. Papinigis atskleidė ir niekam nežinomą savo pusę. Dažniausiai tikrus blogiukus kine ir televizijoje įkūnijantis bei tradiciniu vyru save laikantis aktorius sako didelį dėmesį kreipiantis į estetišką maisto patiekimą. „Man ilgai nebuvo svarbu maisto išvaizda, jo pateikimas, bet brolis mane išmokė, kad gražiai patiektas maistas yra skanesnis. Todėl dabar man svarbu, kaip maistas patiektas. Ir tikrai – gražiai patiektas, jis daug skanesnis“, – juokdamasis prisipažino jis.

M. Papinigis šmaikštauja, kad nors ir nekarūnuotas, bet liepos 6-ąją, savo bendravardžio Karaliaus Mindaugo dieną kviečia pasigaminti karališką vakarienę už ne karališką kainą ir dalijasi mėgstamais receptais.

Makaronai su saulėje džiovintais pomidorais

Reikės:

makaronų;

pesto padažo;

Bolognese padažo;

saulėje džiovintų pomidorų;

parmezano sūrio.

Gaminimas. Išverdame makaronus, bet labai svarbu jų nepervirti. Kai užverda vanduo, makaronus reikia virti tik 6 minutes. Ant išvirtų makaronų pilame patinkančio pesto padažo, Bolognese padažo, pagardiname saulėje džiovintais pomidorais ir užtarkuojame parmezano sūrio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių