Skelbiama „Eurovizijos“ nacionalinė atranka

  • Teksto dydis:

Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija kviečia muzikos kūrėjus ir atlikėjus dalyvauti nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje. Šio konkurso tikslas – išrinkti geriausią dainą, atstovausiančią Lietuvai tarptautinėje „Eurovizijoje“, kuri kitų metų gegužės 8-12 dienomis vyks Lisabonoje, Portugalijoje. Dainų autoriai gali būti iš viso pasaulio, o štai atlikėjai privalo turėti Lietuvos Respublikos pilietybę.

Pavieniai atlikėjai ar grupės iš visos Lietuvos gali teikti paraiškas LRT iki gruodžio 1 d., kartu pateikdami niekur neišleistą ir viešai neskambėjusią 3 minučių trukmės naują dainą. Nebūtinai visi, teikusieji paraiškas, pateks į tolimesnę atranką, nes kūriniai turi atitikti esminius kokybės standartus. Visas atrankos taisykles galima rasti čia.

Nacionalinėje atrankoje galioja visos bendros tarptautinio „Eurovizijos“ dainų konkurso taisyklės: atlikėjai negali būti jaunesni nei 16 metų, scenoje gali pasirodyti daugiausia 6 žmonės. Atlikėjai į sceną negali vestis jokių gyvūnų (šunų, kačių ir panašiai). Atlikėjai konkurse privalo dainuoti tik gyvai su gyvu muzikiniu pritarimu arba muzikine fonograma, pritariamasis vokalas negali būti įrašytas – turi pritarti gyvai.

Taip pat išlieka taisyklė, kad atlikėjai į konkursą gali ateiti su savo turima daina ir pilnai paruoštu pasirodymo turiniu, bet taip pat gali teikti paraišką ir neturėdami konkrečios dainos: jiems bus suteikta galimybė pasirinkti iš pateikto dainų „katilo“.

Dainas gali siūlyti Lietuvos ar užsienio autoriai arba autorių grupė, užpildę paraišką bei pateikę EBU organizuojamo tarptautinio „Eurovizijos“ dainų konkurso nuostatas atitinkančią dainą – ne ilgesnį nei 3 minučių trukmės naują muzikos kūrinį su tekstu, iki 2017 m. rugsėjo 1 d. neišleistą jokiais formatais ir niekur neskambėjusį viešai.

Autorius, užpildęs konkurso paraišką bei pateikęs dainą, visiškai atsako už dainos autorystę bei garantuoja, kad daina nėra pateikta kitos šalies „Eurovizijos“ konkursinei programai.

Po gruodžio 1-osios atlikėjai negalės kreiptis į transliuotoją su prašymu įtraukti juos į konkurso programą. Todėl norėdami nepristigti paskutinės nakties, kūrėjai jau dabar turėtų pasiryškinti šią datą savo darbo kalendoriuose.

Galutinės koncertų filmavimo ir transliacijos datos LRT eteryje bus paskelbtos išrinkus visus atrankos dalyvius ir dainas. Nuo pat pirmos laidos už atlikėjus ir grupes balsuos TV žiūrovai ir muzikos profesionalų komisija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių