Skandalingasis Minedas pristato novelių rinkinį

  • Teksto dydis:

Mindaugas Jonušas – Minedas 2014 metais išleidęs savo knygą "Pasaulis Minedo akimis" bei tapęs Klaipėdos krašto rašytoju sąjungos organizuojamo prozos konkurso ''Miškais ateina ruduo" Europremijos laureatu, šiais metais nusprendė išleisti savo Novelių rinkinį.

Rinkinyje galima rasti prozą, ir niekur negirdėtus kūrinius arba tuos, kurie jau publikuoti žurnaluose.

Pats atlikėjas ir bandantis rašyti Mindaugas prisistato  taip:

– Man dvidešimt septyneri metai, – sako Mindaugas, – atrodo, dar nedaug gyvenimo kelio nueita. Įdomiausia mano patirtis – scenos renginiai. Tai buvo įdomu septyniolikmečiui vaikinui, tačiau brendau, ėmiau aiškiau suvokti, kas yra žmogaus orumas. Bandžiau ieškoti veiklos socialinėje sferoje: pamačiau daug vargo grimasų, patyriau daugiau nuoširdumo, bendraudamas su atskirties žmonėmis negu su elitu. Teko būti stovyklose vaikų grupių vadovu, dalinti labdarą, organizuoti renginius seneliams, žmonėms su negale, sutikti be galo įdomių, savito mąstymo žmonių. Socialinės veiklos patirtys pačios prašosi plunksnos. Savo kūrybos pirmuosius bandymus norėčiau paskirti skaitytojams.…Trokštu rašyti apie viską, kas degina širdį, kas kutena jausmus ir kas man atrodo aktualu.

Kūryba, kaip ir muzika, manau, turi būti išjausta, išnešiota, išpuoselėta jausmų lopšyje. Jei manęs paklaustų, kada aš rašau, atsakyčiau: tada, kai skauda. Kai neskauda, aš gyvenu ir saulę po kojomis ridinėju. Bet tokių akimirkų būna ne taip daug…



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Teko būti stovyklose vaikų grupių vadovu, dalinti labdarą, organizuoti renginius seneliams, žmonėms su negale, sutikti be galo įdomių, savito mąstymo žmonių. Asmuo, rašęs šį straipsnelį, privalėtų žinoti, kad "su negalia" rašosi ne taip, kaip parašyta straisnelyje.

NA NA

NA  NA portretas
tai neskandalingas mindaugas ,tai tik durų virsmų garsai , pro kurias jį praleido pasityčiojusi visuomenė ______neskaičiau jo novelių ,bet tai manau jo šiuolaikinio gyvenimo atspindys bus ten,,,,,,sėkmės ,kiekvienas pėduojam ,kaip išmanom,,,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių