Šių metų „Eurovizija“: muzika kiekvieno skoniui

Šiemet "Eurovizijos" atrankų vedėjais tapo Gabrielė Martirosianaitė ir Giedrius Masalskis. "Kiekvienais metais vis galvojame, kam laidos vedėjų estafetę perduoti. Gabrielė pas mus jau yra dirbusi anksčiau ir vedusi projektus – prisiminėme ją. Praėjusiais metais taip pat tarsi įvyko Giedriaus sugrįžimas į LRT, jis turi savo laidą radijuje. Pagalvojome, kad iš šių abiejų vedėjų būtų puiki, šauni ir graži pora", – pasirinkimą aiškina A.Giržadas.

"Eurovizijos" komisija šiemet bus įvairi – vienintelis nuolatinis jos narys tradiciškai bus muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys. "Kadangi geresnio "Eurovizijos" eksperto nei jis tikriausiai būti negali", – neabejoja A.Giržadas.

Visi kiti komisijos nariai keisis. "Po vieną komisijos narį mums deleguoja Lietuvos gretutinių teisių asociacija AGATA, o dar vienas komisijos narys bus nuolat besikeičiantis ir nepriklausomas", – vardija prodiuseris.

Pasak jo, šiemet pagrindinė naujiena ta, kad komisijos nariai bus trys, o ne keturi. "Mes išsikėlėme uždavinį: mažiau kalbų – daugiau dainų. Planuojame, kad beveik kiekvienoje laidoje turėsime ekspertą, kurį deleguos LATGA. Jis išsakys savo nuomonę apie tai, ką išgirdo. Jis nerašys balo, bet galbūt tai jam leis kalbėti – gal ir kiek šališkiau, bet kiek aštriau. Jis bus ekspertas žaliajame kambaryje", – atskleidžia A.Giržadas.

"Šiemet užsienio komisijos neplanuojame – apsiribosime savo vietine komisija ir mūsų televizijos žiūrovais, radijo klausytojais, interneto skaitytojais – visa LRT auditorija, kuri gali balsuoti skambindama trumpuoju numeriu", – priduria jis.

Žada netikėtumų

Lietuviškoje "Eurovizijoje" dalyvaus per 50 dalyvių. "Nesakau visiškai tikslaus skaičiaus, nes kai kurie dalyviai informavo, kad gali ir nespėti paruošti dainų iki pabaigos. Bet tarp jų yra ir labai daug naujokų, ir labai patyrusių, kaip Jurgis Brūzga, Monika Marija, taip pat jau buvę "Eurovizijoje" Jurgis Didžiulis su Erica Jennings, Sasha Song", – vardija A.Giržadas.

"Iš šio sezono netikėtumų galima išskirti grupę "Antikvariniai Kašpirovskio dantys", Tomą Sinickį, kuris labai nustebino savo sprendimu dalyvauti, "Saulės kliošą", pernai maloniai nustebinusius "Twosome", kurie vėl dainuoja visomis pasaulio kalbomis – bus galima spėlioti, kokius žodžius atpažinote, o kokių ne. Jeigu ko ir neišvardijau – visų labai atsiprašau, bet tikrai kviečiu žiūrėti atrankas ir patiems viską pamatyti", – intriguoja jis.

Viena didžiausių šiųmetės "Eurovizijos" staigmenų – grupės "Poliarizuoti stiklai" solistas Šarūnas Mačiulis, kuris konkurse dalyvauja kaip solistas. "Mes tarpusavyje juokavome ir klausėme: "Šarai, kas jus privertė dalyvauti "Eurovizijoje"?" Šis netikėtumas buvo pirmoje laidoje. Bet iš tiesų ir pirmoje laidoje, ir apskritai šį sezoną bus daug skirtingų muzikos stilių – ir metalo, ir lyriškų dainų", – žada A.Giržadas.

Trumpesnė atranka

Šiemet laukia keturi atrankiniai šou, iš kurių po pusę atlikėjų keliaus į pusfinalius. Tuomet bus du tiesioginės transliacijos pusfinaliai, o vasario 23 d. – didysis finalas. "Šiemet atranka iki finišo yra trumpesnė, nes norime palikti laiko atlikėjams tinkamai paruošti visus dokumentus, kadangi kovo 11 d. jau viską reikia pristatyti į didžiąją "Euroviziją". Laiko labai nedaug. Kita vertus, kam tos visos kančios?" – retoriškai klausia prodiuseris.

"Man smagu, kad šiemet "Eurovizijos" atrankos dalyviai kaip niekada įvairūs. Kai kurie iš jų tikrai dainuoja geras dainas. Kai kuriems kartais išėjus į sceną balsas sudreba pačioje netinkamiausioje vietoje, bet tai konkursas ir tai yra normalu. Vieniems labiau pasiseka, kitiems – ne", – atvirauja A.Giržadas.

"Eurovizijos" partneriai LATGA ir AGATA nugalėtojams skirs po 5 tūkst. eurų. AGATA – atlikėjui nugalėtojui, o LATGA – dainos laimėtojos autoriui.

"Eurovizijos" atrankos – šeštadieniais per LRT.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Saviveikla...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių