„Simpsonų“ kūrėjai spręs dėl tolimesnės kritikuojamo personažo Apu ateities

  • Teksto dydis:

„Simpsonų“ (The Simpsons) kūrėjai serialo personažą parduotuvės savininką indą Apu gali vaizduoti kaip tinkama jų šou, ketvirtadienį pareiškė viena televizijos „Fox“ vadovų.

„Fox“ rodomo animacinio serialo parduotuvės „Kwik-E-Mart“ darbuotojas ir savininkas Apu, pardavinėjantis pasibaigusio galiojimo laiko maistą ir lupantis pinigus iš klientų, sulaukė kritikos, kad yra vaizduojamas rasistiškai ir stereotipiškai. Kritika vėl plykstelėjo neseniai pasirodžius dokumentiniam filmui „Apu problema“ (The Problem with Apu).

„Kalbėjomės su (vykdomuoju prodiuseriu) Jimu Brooksu (Džimu Bruksu) ir jo komanda, ir iš esmės palikome tai jiems“, – per vieną televizijos kritikų susitikimą sakė „Fox Television Group“ pirmininkė ir vadovė Dana Walden (Deina Valden).

„Jie veikėjus traktavo labai pagarbiai, mes tikrai patikime jiems tvarkytis su tuo taip, kaip bus geriausia jų šou“, – sakė D. Walden. Ji teigė nežinanti komandos planų, bet „visi nusprendė, kad tai jų sprendimas“.

Jau 30-tus metus rodomi „Simpsonai“ pabandė atsakyti kritikams vienoje balandį parodytoje serijoje. Joje mama Mardžė dukrai Lizai skaito savo mėgstamą vaikystės knygą, bet pradeda eliminuoti joje esančias užgaulias užuominas apie airių ir Lotynų Amerikos kilmės žmones.

Tuomet Liza sako: „Tai, kas prasidėjo prieš dešimtmečius, kam buvo pritariama ir kas buvo neužgaulu, dabar politiškai nekorektiška. Ką daryti?“ Parodoma Apu nuotrauka, ir Mardžė pasako: „Kai kuriuos dalykus spręsime vėliau.“ Liza priduria: „Jei išvis spręsime.“

Komikas Hari Kondabolu (Haris Kondabolus), kuris parašė scenarijų juostai „Apu problema“, pasakojančiai apie tai, kaip populiariojoje kultūroje vaizduojamos į visuomenės paribį nustumtos grupės, šou reakciją pavadino liūdna ir nevykusia. Prie jo prisidėjo interneto protestuotojų choras.

D. Walden kalbėjo santūriai, kai jos buvo paklausta apie minėtos serijos sukeltą priešišką reakciją. Ji pavadino tai „gera informacija“ kūrėjams, kurie esą neabejotinai į tai atsižvelgs toliau plėtodami veikėją.

Apu įgarsinantis Hankas Azaria (Henkas Azarija) balandžio mėnesį išreiškė viltį, kad šou keičiasi, ir deklaravo norą atsisakyti šio vaidmens.

„Fox“ turtą, įskaitant televizijos ir kino studijas, nusipirko „Disney“. D. Walden ir Gary Newmano (Gario Niumano), kuris taip pat yra „Fox TV“ grupės pirmininkas ir vadovas, buvo paklausta, kaip tai galėtų paveikti „Simpsonų“, kuriuos kuria „20th Century Fox Television“, ateitį. Televizija „Fox“ nebuvo parduota konglomeratui „Disney“, ir jei sandoriui pritars priežiūros institucijos, ji bus vienintelė didelė televizija, nesusijusi su kokia nors studija.

„Simpsonai“ yra tokia neatsiejama televizijos „Fox“ prekės ženklo dalis, kad nėra planų jiems eiti kur nors kitur, sakė D. Walden ir pridūrė, kad jau kuriamos serijos keleriems ateinantiems metams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

septyni

septyni portretas
polit korektikumas stumia i prazuti,

Gaila

Gaila portretas
Tuoj suvarys simpsonus susikti socialistai su savo korektiskumu ir lygybem
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių