A. Siaurusevičius apie V. Kernagį: jis buvo laisvas net gūdžiausiais laikais

  • Teksto dydis:

Laidoje „Laisvės vėliavnešiai“ ačiū už tai, ką padarė vardan Lietuvos laisvės, maestro Vytautui Kernagiui tars jo bičiulis, žurnalistas, Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos vadovas Audrius Siaurusevičius.

Lietuvos trispalvė, kaip padėkos ženklas, prieš devynerius metus iškeliavusiam maestro suplevėsuos prie Palangos muzikinio klubo „Anapilis“, mat būtent čia V. Kernagis labai dažnai rengdavo koncertus sausakimšoje salėje.

Anot maestro bičiulio A. Siaurusevičiaus, V. Kernagis buvo laisvas ir gūdžiais sovietiniais laikais. Kai dažnas kurdavo tarybines iliuzijas šlovinančias eiles, V. Kernagis ieškojo groteskiškų tekstų savo dainoms kaip akibrokšto sovietinei ideologijai.

Sąjūdžio metais, tuo metu dar vienas kito nepažinodami – žinomas atlikėjas V. Kernagis ir jaunas „Laisvosios Europos“ korespondentas A. Siaurusevičius – aktyviai dalyvavo tuose pačiuose Lietuvai reikšminguose įvykiuose. V Kernagis savo dainomis įkvėpdavo tautą burtis ir nepasiduoti, o A. Siaurusevičius informuodavo pasaulį apie svarbiausius įvykius, vykstančius Nepriklausomybės siekiančioje šalyje.

Šį sekmadienį 18 val. LRT televizijos laidoje „Laisvės vėliavnešiai“ – jautri dviejų bičiulių draugystės istorija ir pokalbis apie laisvę net ir nelaisvės sąlygomis. Laidą veda Liepa Rimkevičienė



NAUJAUSI KOMENTARAI

kjhgf

kjhgf portretas
Kažin, ar a.a. Kernagis taip pasakytų apie Siaurusevičių ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių