Siaubo žanro mėgėjų džiaugsmui – šiurpiojo klouno sugrįžimas

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę San Diego mieste vykusiame „Comic-Con“ renginyje didžiausi siaubo filmų gerbėjai turėjo išskirtinę galimybę pamatyti naujausią juostos „Tas“ (angl. „IT“) vaizdinę medžiagą. Šiandien kino kompanija „New Line Cimena“ nusprendė pradžiuginti visus ir pristatyti šviežiausią siaubo juostos apie šiurpųjį klouną anonsą.

Juosta paremta klasikiniu Stepheno Kingo romanu, kurio veiksmas vyksta dvejuose skirtingose laiko juostose, o jo centru tampa miestelis, pavadinimu Deris. 1958 metais čia gyvena ir tarpusavyje draugauja septyni mokiniai, pasivadinę „Nevykėlių klubu“. Visus juos persekioja paslaptinga ir blogį sėjanti būtybė, kuri kiekvienam jų pasirodo skirtinguose pavidaluose. 

Populiariausiu tampa klounas Penivaizas (angl. „Pennywise“). Iš pradžių tai mielas ir draugiškas veikėjas, kuris vėliau tampa kraugerišku piktadariu. Šis padaras kas keletą dešimtmečių išlenda į paviršių patenkinti savo kraujo troškimą ir alkį, o jo taikiniais dažniausiai tampa vaikai.

Kūrinys jau buvo ekranizuotas 1990 metais kaip dviejų dalių pilnametražis kino filmas, kurį parodė kanalas ABC. Filmas buvo sutiktas pakankamai šaltai tiek kritikų, tiek žiūrovų. Nepaisant to, naujoji filmo versija puoselėja didelius lūkesčius ir žiūrovus kino teatruose gąsdinti yra pasiruošusi nuo rugsėjo 8 dienos.

www.buvaukine.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių