Šešuolėlių dvare – vestuvės pagal tūkstančių metų senovinį ritualą

Ketvirtadienį Širvintų rajone pastatytuose reto grožio anglų kotedžo stiliaus raudonų plytų rūmuose pagal tūkstančius metų skaičiuojančių vedų ceremonijas, bhakti vienuolis Anantara Das sujungė ajurvedos konsultantės, modelio Eglės Terekaitės ir verslininko Ivano gyvenimus.

27-erių metų Eglės ir pagal vedų patarimus gyvenančio metais vyresnio jos mylimojo ruso Ivano vestuvės susidėjo iš dviejų dalių.

Pirmoje buvo surengtas seniausias pasaulyje žinomas vedinis ugnies ritualas jagja, kurį vedė žymus vienuolis, ajurvedos gydytojas, psichologas Anantara Das.

Ritualo metu buvo kuriama šventa ugnis, į ją metami grūdai, vaisiai, pilamas ghee sviestas.

Tai – tarsi auka, apsivalymo ritualas, prieš pradedant šeimyninį gyvenimą.

Kodėl Eglė ir Ivanas pasirinko tokį šventės būdą?

„Vedinė filosofija mums labai artima. Patys gyvename tokia filosofija ir tikėjimu, kad Dievas yra vienas, tik turi daug formų ir vardų. Kaip į jį kreiptis, kiekvieno asmeninis reikalas, – aiškino Eglė. – Jagja pasirinkome neatsitiktinai – norėjome, kad ši diena būtų ypatinga visomis prasmėmis. Norėjome surengti ne šiuolaikišką, modernią, bet subtilią ir prasmingą šventę“.

Šventės metu buvo pateikiamas tik vegetarinis maistas ir nealkoholiniai gėrimai.

Svečiai net nepajuto, kad ant stalų nėra mėsos patiekalų, o linksmintis be alkoholio, neabejojo „velnio lašų“ nevartojantys jaunavedžiai, yra daug smagiau, šviesiau ir tikriau.

Nuotaką dar išvakarėse penkias valandas natūraliais chna (hena) dažais gražino žymiausia Lietuvoje hena piešėja – Alesandra Gaušienė.

Kiekvienas piešinys ir išraižymas turi savo prasmę – juose užkoduojama sėkmė, vaikai, meilė, ilgaamžiškumas ir visi geriausi linkėjimai.

Šią nuostabiausią gyvenimo šventę, padedama nuoširdžių žmonių, organizavo pati Eglė.

„Tai – labai intymi ir stebuklinga šventė, tad kas geriau galėtų žinoti, kaip viskas turėtų vykti, nei aš?“– šypsojosi sąmoningą ir sveiką gyvenimo būdą propaguojantis žinomas modelis, kuris daugiau nei prieš penkerius metus, jai ir visai jos šeimai atsisakius mėsos, pajuto akivaizdžiai geresnę gyvenimo kokybę.

Vestuvėse pagal vedas, kuriose dalyvavo artimiausi Eglės ir Ivano draugai iš Nyderlandų, Prancūzijos ir D. Britanijos, vyko Indijos šokėjų pasirodymas ir jau ne vienerius metus alkoholio nevartojančio, vegetaro muzikanto Edgaro Lubio koncertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sandra

Sandra portretas
Labai grazus pavyzdys visiems. Ikvepia.

Diana

Diana portretas
Labai grazu,linkiu jauniesiems kuo didziausios laimes!

Rita

Rita portretas
Gaila, tokie jauni, o jau iskedentais protais....Vargsai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių