Seriale „Giminės“ – naujas aktorius, kuris kardinaliai pakeis siužetą

Įpusėjus serialo „Giminės“ filmavimui, režisierius Saulius Vosylius LRT.lt sako, kad prie komandos prisijungusio aktoriaus Aurimo Meliešiaus įkūnytas vaidmuo nustebins žiūrovus. Anot pašnekovo, serijų galima tikėtis žiemą.

Pasak S. Vosyliaus, A. Meliešiaus personažas – paslaptingas, o tikrasis Gimbuto vaidmuo seriale paaiškės tik paskutiniuose kadruose. Jo bei aktorės Gabijos Jaraminaitės įkūnyti herojai žiūrovams žada siurprizą. Maža to, prie serialo jungiasi ir Vidas Petkevičius, kadaise jau vaidinęs šiame seriale.

Žiūrovams žadamas siurprizas

„Seriale filmuojasi nauji aktoriai A. Meliešius bei Vidas Petkevičius, kuris jau vaidino „Giminėse“. Atsiranda dar nematyta pora – tėvas Robertas ir sūnus Gimbutas“, – apie pasikeitimus kalba režisierius S. Vosylius.

Pats A. Meliešius portalui LRT.lt pasakoja, kad Gimbutas – nuoširdus: „Jis labai paprastas, šiltas, be jokių „atgalinių minčių“. Tačiau laukia daug siužeto vingių, kurių atskleisti negaliu.“

Aktorius tikina, kad personažo profesija jam tolima, vis dėlto tai nesukelia didelių sunkumų, nes dėmesį atkreipia į vaidmens būdo bruožus, charakterį.

„Jis yra verslininkas, teisininkas, dirba su dokumentais, konsultuoja žmones – tai man tamsus miškas. Tačiau „kabinuosi“ už Gimbuto nuoširdumo, atvirumo. Nesusigaudau verslo srityje, tad ieškau paprasto žmogaus savybių“, – atvirauja A. Meliešius.

Režisierius S. Vosylius džiaugiasi nauju serialo aktoriumi: „Man pirmą kartą tenka dirbti su Aurimu, bet jis pasirodė įdomus žmogus. Gaila, kad nepastebėjau jo anksčiau.“

Jau nufilmavome pagrindines scenas su Regina Varnaite, Gediminu Girdvainiu, Vytautu Rumšu. Nors orai nelepina, jau įpusėjome.

Naujos serijos – žiemą

„Giminių“ filmavimai prasidėjo vasaros pradžioje, kaip sako režisierius, komandai nesutrukdė ir prasti orai – nufilmavo pusę būsimų serijų.

„Jau nufilmavome pagrindines scenas su Regina Varnaite, Gediminu Girdvainiu, Vytautu Rumšu. Nors orai nelepina, jau įpusėjome. Tokia mūsų tradicija – filmuojame vasarą, o rodome žiemą, sausio mėnesį, kai už lango šalta, sninga. Ištikimas žiūrovas laukia“, – komentuoja S. Vosylius.

Aktorius A. Meliešius neslepia, kad pirmieji filmavimai su naujais žmonėmis sukėlė jaudulį: „Man tai ir garbė, ir iššūkis, ir atsakomybė. Serialas jau tapęs tradicija, todėl tai nėra toks darbas, į kurį galima įšokti visiškai nepasiruošus. Aikštelėje tikrai jaudinausi, nes pirmieji kadrai buvo su garsiais aktoriais: V. Petkevičiumi, Sauliumi Bareikiu.“

A. Meliešius sako, kad šios iškilios asmenybės iš tiesų yra paprasti žmonės. Jis pažymi, kad darbinė aplinka – šilta, o santykiai tarp komandos narių – žmogiški, nes kiekvienas linkęs padėti, jei tik iškyla sunkumų. A. Meliešius juokauja, kad tokiam bendravimui įpareigoja serialo pavadinimas.

Paklaustas, ar nejaučia įtampos, prisijungęs prie daugelį metų kartu dirbančių aktorių, pašnekovas atsakė: „Tai mane ir nustebino – viena vertus, tai serialas, turintis ilgą istoriją, iš kitos pusės, nebuvo jausmo, kad įšokau į važiojantį traukinį ir turiu skubėti.“

Serialas vystosi ir keičiasi

Režisierius S. Vosylius pabrėžia, kad 2018-ųjų balandžio mėnesį serialui „Giminės“ sukaks 25 metai. Per tiek laiko keitėsi tiek patys aktoriai, tiek supanti aplinka.

„LRT KULTŪROS kanalas kartoja serijas nuo pačių pradžių. Žiūrovai gali pamatyti, kaip atrodo aktoriai Ilona Balstytė, V. Rumšas, Vidas Petkevičius ir sulyginti. Keičiasi personažai, jų gyvenimo linijos, santykiai. Matos ir tai, kaip keičiasi Vilniaus gatvės, lietuviški kaimai bei automobiliai“, – nostalgiškai pasakoja pašnekovas.

Režisierius tikina, kad naujų aktorių ieško retai – stengiasi nepamiršti savų: „Turime 25 personažus, juos įkūnija garsūs ir įdomūs žmonės, tad, rašant scenarijų, stengiamės užimti visus, nepalikti nei vieno už kadro.“


Šiame straipsnyje: serialas „Giminės“serialai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių