Serialas „Giminės“ sulaukė savo žvaigždės iš Holivudo – R. Lee

„Jei SSRS vadovas Nikita Chruščiovas prieš daugiau nei penkiasdešimt metų išgirdo mano prašymą gauti leidimą parsivežti iš Lietuvos į Ameriką bobutę, tai kodėl aš turėjau neišgirsti „Giminių“ serialo prodiuserio Algirdo Žvinakevičiaus prašymo nusifilmuoti bent vienoje serijoje?“

Tai prieš filmavimą Kernavėje trečiadienį portalui LRT.lt sakė viena garsiausių Amerikos lietuvių, Holivudo šlovės alėjoje žvaigžde įamžinta aktorė Rūta Lee (Kilmonytė).  

Važiuodama iš Vilniaus į filmavimo aikštelę ji prisipažino nesijaudinanti, tik šiek tiek nuogąstavo, kad kolegas, Lietuvos aktorius, gali trikdyti jos kalba. R. Lee neslėpė, kad mąsto angliškai ir mintis verčia į lietuvių kalbą.

Apie vidurdienį viešnios iš Amerikos filmavimo aikštelėje jau laukė „Giminių“ režisierius Saulius Vosylius, aktoriai Regina Varnaitė, Vaiva Mainelytė, Elvyra Piškinaitė ir Robertas Aleksaitis.

Scenarijaus autorius Bronius Bušma, sužinojęs, kad filmuosis garsioji tautietė iš Holivudo, specialiai jos herojei Onai Jonaitis sukūrė sceną: po daugelio metų, vykdydama savo velionio vyro Anupro paskutinę valią, Ona sugrįžta į Lietuvą, kad susirastų jo buvusią sužadėtinę Pauliną Šakalytę ir perduotų jai daugybę metų Anupro saugotą sužadėtuvių žiedą. Mat Anupras dar prieš sovietinę Lietuvos okupaciją išvyko į Ameriką, ten šachtoje sunkiai dirbo, kad sukauptų pinigų namui, kurį svajojo pasistatyti kartu su savo mylimąja Paulina. Tačiau karas sužadėtinių gyvenimą apvertė aukštyn kojomis, ir Amerikoje Anupras vedė Oną. Bet Paulinos iki pat mirties nepamiršo.

Abi Anupro mylimosios susitinka jau nepriklausomoje Lietuvoje. Ona atiduoda Paulinai brangų žiedą, o ši perduoda drobinį maišelį su žemės sauja iš tos vietos, kur svajojo su Anupru pasistatyt namą, kad jo teisėtoji žmona išbarstytų ją ant kapo.

Buvo ir jaudulio, ir ašarų

Anupro sužadėtinę Pauliną vaidinanti Lietuvos kino ir teatro žvaigždė R. Varnaitė pasitiko R. Lee ir kaip žinomą kolegę iš už Atlanto, ir kaip savo konkurentę seriale. Buvo įdomu stebėti, kaip dvi aktorystės veteranės žaibiškai viena kitą įvertino ir tuoj pat „susigrojo“. Joms net neprireikė repeticijos. Iš karto stojo prieš kamerą. Šiltam viešnios pasitikimui sutrukdė tik smarki liūtis.

Užstalėje perduodama Anupro sužadėtuvių žiedą Paulinai, Ona taip susijaudino, kad jos akyse net sužibėjo ašaros.

„Viskas puiku. Turim!“ – po kelių dublių jau džiaugėsi režisierius S. Vosylius.

„Tikra meistrė. Nei pridėt, nei atimt“, – tyliai replikavo prodiuseris A. Žvinakevičius, stebėjęs visą filmavimo su R. Lee pamainą.

V. Mainelytė prisipažino nesitikėjusi, kad R. Lee tokia nuoširdi: „Teisingas posakis, kad kuo žmogus žinomesnis ir kuo didesnis savo profesijos meistras, tuo jis paprastesnis ir labiau savas. Po filmavimo su Rūta išsiskyrėme, lyg būtumėm senos draugės.“

Norėtų kailinius pravėdinti Lietuvoje

„Ar nebus taip, kad žiūrovai, pamatę R. Lee „Giminių“ seriale, galvos – kuri Lietuvos aktorė tokia panaši į ją ir taip tiksliai suvaidino garsiąją tautietę iš Holivudo?“ – atvykęs po filmavimo pasisveikinti su R. Lee, juokavo LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

S. Vosylius prisiminė, kaip kilo idėja pasikviesti R. Lee nusifilmuoti „Giminėse“. Vieną šių metų pavasario dieną, pjaudamas sodyboje žolę, jis sulaukė prodiuserio A. Žvinakevičiaus skambučio, kuris pranešė, kad vasarą į Lietuvą atvyksta R. Lee.

„Iš karto pasakiau, kad reikia Rūtą pakviest filmuotis. O po sėkmingos pradžios greičiausiai teks B. Bušmai sukurti ir ilgesnę O. Jonaitis siužetinę liniją“, – svarstė režisierius.

R. Lee tuoj pat pajuokavo: „Būtų gerai atvažiuoti į Lietuvą pravėdint savo kailinių, nes juk Kalifornijoje, kur gyvenam su vyru Webu, žiemos niekada nebūna.“

Tai, kad A. Siaurusevičius su S. Vosyliumi po filmavimo dviese kažką rimtai aptarinėjo, netruko pastebėti ir R. Lee. Jai pasirodė, jog tas vyriškas pokalbis galėjo būti apie serialo ateitį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Serialo gimines fanas

Serialo gimines fanas portretas
Jai rimtai,man sis serialas jau skurdokas.Kai filmavo 1993iki2001 metais,idomesnis buvo.Bet ziuresiu,juk musu gimines.:)

DJ

DJ  portretas
:)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių