Senovinėje dangaus stebykloje prie Molėtų – muzikiniai vartai į vasarą

  • Teksto dydis:

Gegužės 28-29 dienomis senovinėje dangaus stebykloje šalia Molėtų observatorijos vyks penktasis muziką, poeziją ir kūrybingą atmosferą jungiantis renginys „Postcosmos“.

Prieš tai surengę koncertus Vilniaus televizijos bokšte, planetariume, muzikos klube „Tamsta“ ir Lietuvos rašytojų sąjungoje, organizatoriai dūmotos melancholijos ir eksperimentų mėgėjus šįkart kvies braidyti po juodąsias skyles, stiprinti savo gravitacijas bei tarp ežerų ir miškų statytis palapines.

Muzikos programoje – nuo gerai žinomų scenos vardų iki pačių naujausių atradimų. Čia koncertuos gitaristas, bene geriausių lietuviško kino garso takelių bendraautoris, projektų „Empti“, „Dublicate“, „Overtone“, „Bango Collective“ narys Paulius Kilbauskas, paskutiniu metu daugiausiai pasirodantis kaip solistas.

Atlikėjas tradiciškai žada daug improvizacijos ir sako, kad jo garso kelionė bus kupina nesibaigiančių gitarų garso kilpų ir malonių netikėtumų.

Kaip ant mielių populiarėjantis žavių aktorių kolektyvas „Solo ansamblis“, save priskiriantis post-punk, electronic, sad-dance žanrams, renginio programoje apjungs instrumentinę-elektroninę bei poetinę dalis.

Renginyje savo eiles skaitys poetai Aušra Kaziliūnaitė, Marius Morkevičius, Sandra Val ir Povilas Šklėrius.

Itin retai lauko renginiuose grojantis ir ypač kruopščiai savo pasirodymams besirengiantis Justinas Mikulskis arba S13, klausytojams ruošia psichodelinę kelionę, kurioje bus galima išgirsti septintojo dešimtmečio mokslinės fantastikos filmų garso takelių muzikos, Woodstock’o užuominų, sintezatorių melodijų, gitarų, keistų vokalų, ambientu apgaubto pasikartojančio minimalizmo, bei specialių motyvų, inspiruotų renginio vietos.

Elektroninės muzikos kūrėjas FUME, nuolat klaidžiojantis nakties dangaus gilumose, kvies pasiklysti ir savo klausytojus bei galbūt į savo vakaro programą įpins vieną kitą etnografinį motyvą.

Taip pat renginyje bus pristatytas naujas Evaldo Azbukausko projekto „Soulsonic“ albumas „Between Worlds“, pasak atlikėjo, daugiausiai orientuotas į kosmosą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių