Seksualiniu smurtu kaltinamam H. Weinsteinui – dar daugiau blogų naujienų

  • Teksto dydis:

Amerikos prodiuserių gildija (PGA) pirmadienį visam gyvenimui pašalino iš savo narių nešlovę užsitraukusį kino magnatą Harvey Weinsteiną (Harvį Veinsteiną) ir pažadėjo, kad jos gretose nebebus toleruojamas lytinis priekabiavimas.

Leidiniams „The New York Times“ ir „The New Yorker“ prieš tris savaites atskleidus šio prodiuserio, kaip negailestingo, bauginančio seksualinio grobuonio, veidą, jam nuolat metami vis nauji kaltinimai lytine prievarta.

65 metų H. Weinsteiną lytine prievarta ir priekabiavimu jau apkaltino daugiau kaip 50 moterų, tarp jų – tokios žvaigždės kaip Gwyneth Paltrow (Gvinet Peltrou), Angelina Jolie (Andželina Džoli) ir Mira Sorvino, tačiau jis pats neigia, kad yra prie ko nors lindęs prievarta.

„Atsižvelgdama į plačiai aprašytą p. Weinsteino elgesį, naujiems pranešimams rodantis net dabar, Prodiuserių gildijos nacionalinė valdyba vienbalsiai balsavo už … draudimą p. Weinsteinui, visam laikui uždrausdama jam būti PGA nariu“, – sakoma Gildijos pareiškime.

„Šis beprecedentis žingsnis atspindi tą rimtumą, su kuriuo Gildija vertina daugybę pranešimų apie p. Weinsteino smerktino elgesio dešimtmečius. Lytinis priekabiavimas nebegali būti toleruojamas mūsų industrijoje ar Prodiuserių gildijos narių gretose“, – sakoma pareiškime.

Jis buvo paskelbtas daugėjant rimtų kaltinimų H. Weinsteinui, kurio filmai yra gavę daugiau kaip 300 „Oskarų“ nominacijų ir laimėję 81 statulėlę.

Hope Exiner d'Amore (Houp Eksiner d'Amor) kaltina H. Weinsteiną 8-ajame dešimtmetyje išžaginus ją viešbučio kambaryje, rašoma laikraščio „The New York Times“ pirmadienio straipsnyje. Cynthia Burr (Sintija Bur) tvirtina, kad jis užpuolė ją per vieną susitikimą, kuris baigėsi priverstiniu oraliniu seksu koridoriuje.

Dar viena prodiuserio kaltintoja, šokėja Ashley Matthau (Ešli Matho), pasirodžiusi viename jo filme, sakė, kad jis 2004 metais užpuolė ją, parvertė ant lovos ir apsižergęs ją masturbavosi.

Šeštadienį žurnalas „The New Yorker“ paskelbė interviu su aktore Annabella Sciorra (Anabela Šora), kuri už vaidmenį seriale „Sopranai: mafijos kronika“ (The Sopranos) buvo nominuota apdovanojimui „Emmy“. Ji kaltina H. Weinsteiną 10-ajame dešimtmetyje įsiveržus į jos butą ir smurtingai ją išžaginus.

Praėjusią savaitę, kaip rašė „The New York Times“, aktorė Dominique Huett (Dominik Huė) iškėlė bylą, kurioje teigia, kad 2010 metais H. Weinsteinas privertė ją atlikti oralinį aktą, o buvusi prodiuserio asistentė Mimi Haleyi (Mimi Haleji) spaudos konferencijoje Niujorke pareiškė, kad jis ją buvo užpuolęs 2006 metais.

Niujorko, Los Andželo ir Londono policija patvirtino, kad vykdomi kriminaliniai H. Weinsteino veiklos tyrimai.

Magnatas buvo atleistas iš savo kompanijos „The Weinstein Company“ vieno pirmininkų postų ir atsistatydino iš jos valdybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vienodi

Vienodi portretas
Dusanskis,winsteinas,ruslanas,dusanskiene ir t.t
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių