Sekso simbolis B. Bardot savo 80-metį atšventė toli nuo paparacų

  • Teksto dydis:

Prancūzų ekrano legenda Brigitte Bardot (Brižit Bardo) 80-metį sekmadienį atšventė privačiai, savo namuose Prancūzijos Rivjeroje, atsisakiusi žiniasklaidos dėmesio ir grįžusi prie mėgstamo darbo gyvūnų teisių gynimo srityje.

Savo gimtadieniui senstantis sekso simbolis „visai nieko nenorėjo“, AFP sakė jos artimas draugas, žurnalistas ir rašytojas Henry-Jeanas Servat Anri Žanas Serva).

Vietoje dovanų buvusi kino žvaigždė per radiją „Europe 1“ paprašė savo gerbėjų „nuvykti į artimiausią gyvūnų prieglaudą ir pasiimti kokį kačiuką ar šuniuką, arba paremti jį“, be to, „valgyti mažiau mėsos“.

Vis dėlto prie jos namų Sen Tropeze gerbėjai paliko maždaug 250 gėlių puokščių, sakė H.-J.Servat.

Namuose B.Bardot gimtadienį praleido su kai kuriais savo gyvūnų teisių gynimo fondo darbuotojais, keliais draugais ir savo ketvirtuoju vyru Bernard'u d'Ormale'u (Bernaru d'Ormalu), buvusiu kraštutinio dešiniojo politiko Jeano-Marie Le Peno (Žano Mari Le Peno) padėjėju.

Fondas kaip gimtadienio dovaną jai įteikė specialų jos redaguojamo žurnalo numerį su įžymybių ir gyvūnų teisių asociacijų, kurioms ji yra padėjusi, palinkėjimais.

„Šis fondas yra mano gyvenimas“, – neseniai sakė ji interviu AFP.

Prancūzų dizaineris Karlas Lagerfeldas tai suprato ir sekmadienį nusiuntė jai „didžiulį“ orchidėjų krepšį su „itin didele“ auka Brigitte Bardot fondui, paskelbė organizacija.

„Jūs nuostabus! Jūs išprotėjęs! Lavina gėlių šį rytą ir lavina laimės. Aš jus myliu“, – „Twitter“ parašė B.Bardot apie K.Lagerfeldo dovaną.

Moteris, dėl kurios 6-ajame ir 7-ajame dešimtmečiuose vyrams linko keliai ir susiformavo ištisa karta išsivadavusių jaunų moterų, penktadienį labai trumpai papozavo fotografams Sen Tropezo uoste prie aplinkosaugos organizacijai „Sea Shepherd“, kuri vykdė misiją prieš delfinų žudymą prie Farerų salų, priklausančio trimarano „Brigitte Bardot“.

„Kai ji kur nors išsirengia su savo 4L („Renault“ automobiliu) ir šunimis, visi ją atpažįsta, žmonės bėga paskui automobilį“, – sakė vienas jos draugas.

1956 metais B.Bardot nušvietė ekraną filme „Ir Dievas sukūrė moterį“ (Et Dieu… créa la femme), kurį nufilmavo jos tuometinis vyras Roger Vadimas (Rožė Vadimas) ir kuris yra viena garsiausių iš penkiasdešimt kelerių jos trumpos karjeros juostų, įskaitant ir daugelį nesėkmingų.

„Ji buvo siaubingai garsi ir tas mitas tik didėjo nuo to laiko, kai ji dar prieš savo 40-metį nutraukė karjerą“, – sakė neseniai „BB“ vadinamos aktorės biografiją išleidusi Marie-Dominique Lelievre (Mari Dominik Leljevr).

Su amžiumi B.Bardot pasuko kraštutinių dešiniųjų pažiūrų link ir vis dažniau reikšdavo netolerantiškas pastabas apie gėjus, musulmonus ir imigrantus. Ji yra penkiskart teista už rasinės neapykantos kurstymą – teismas už tai jai skirdavo nemažas baudas.

Dabar uoli gyvūnų teisių gynėja B.Bardot sako, kad į pensiją nesirengia.

„Paskutinio dalyko apie mane (dar) negirdėjot, – sakė ji AFP. – O kai manęs čia nebebus, darbą tęs mano fondas, užtikrinau, kad tai truktų tūkstantį metų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių