Šeimos fotografas E. Knispelis

Draugiška ir maloni replika nieko nekainuoja, o gali daug. Tuo įsitikino viena kaunietė, brūkštelėjusi laidos "TV pagalba" vedėjui Egidijui Knispeliui niekuo neįpareigojančią žinutę apie žurnalisto pomėgį fotografijai.

Palietė grožiu

Pastarieji metai E.Knispeliui ypatingi. Jis paniro į nuo jaunystės pamėgtą užsiėmimą – fotografiją. Visai neseniai socialiniame tinkle "Facebook" startavo jo fotografijos paskyra. Nuotraukų albumai iš kelionių, linksmos bendradarbių akimirkos, fotosesijos su garsiomis Lietuvos moterimis.

"Pradžios būna visada nejaukios. Nežinai, kaip priims", – apie hobiui skirtos paskyros sumanymą atviravo laidos vedėjas.

Regis, nieko ypatingo. Daugybė televizijos žmonių socialiniuose tinkluose turi savo paskyras, kuriose pilna visokio plauko komentarų. Ir laiškų, ir prašymų, ir ko tik nepasitaiko.

E.Knispelis stabtelėjo ties jam nepažįstamos Kristinos komentaru. Ji parašė, kad jos nė metų neturinti dukrelė gražiai reaguoja E.Knispelį pamačiusi televizoriaus ekrane. Moteris užsiminė, kad jos šeimai būtų didžiulė šventė patekti į E.Knispelio fotoobjektyvą.

"Tą žinutę aš priėmiau kaip pasveikinimą, paskatinimą, komplimentą. Man patiko ta iniciatyva ir aš pagalvojau, kad galiu pradžiuginti tuos žmones", – prisipažino E.Knispelis.

Paaiškėjo, kad gražius žodžius parašiusi Kristina yra kaunietė ir gyvena Žemuosiuose Šančiuose.

Pirmyn į Šančius

Bendradarbių palydėtuvės fotosesijai į Šančius buvo daugiau nei įkvepiančios: E.Knispelis sulaukė perspėjimų, kad vienas nevažiuotų, kad grįš, jei išvis grįš, mažų mažiausiai be fotoaparato, kuris, beje, kainuoja brangiau nei automobilis, kuriuo važinėja E.Knispelis.

Bet žurnalistas susidūrė su visai kitokia, nei piešė bendradarbiai, realybe. "Sutikti žmonės buvo draugiški, gatvės apšviestos, o kelionė nuo Ateities plento iki Šančių užtruko apie valandą. Kaune buvo spūstys kaip Vilniuje. Be to, susidarė įspūdis, kad Kaune mandagesni ir mažiau skubantys vairuotojai nei Vilniuje", – šypsojosi E.Knispelis.

Kristina Jančauskienė dar ir šiandien negali patikėti, kad jos žinutė, išsiųsta be jokių pretenzijų, virto malonia ir džiugia švente šeimai. "Mama sakė, kad Egidijus tikrai neatvažiuos. Kur tai matyta, kad televizijos žvaigždė atvažiuotų fotografuoti", – juokėsi K.Jančauskienė.

Vienuolikos mėnesių Gretutė buvo žurnalisto širdį pamaloninęs paskatinimas. Tiesa, toks didelis dėdė, kuris televizoriaus ekrane atrodo gerokai mažesnis, iš pradžių trikdė mergaitę, tačiau netrukus mažoji mūza atsipalaidavo ir pasirodė visu gražumu.

Pagrindinė idėja

"Turiu sūnų paauglį, todėl dar nesu užmiršęs, kas yra maži vaikai, kokie jie žaismingi. Galvojau, kad mėginsiu pats pažaisti su tuo vaiku", – juokėsi E.Knispelis, planavęs viena ranka žaisti, o kita fotografuoti. – Bet neįvertinau, kad mano fotoaparatas didelis, objektyvas ilgas. Ką tik valgiusi saldainį mažylė parodė didžiulį susidomėjimą tuo objektyvu ir panoro paplekšnoti šokoladuotais delniukais per objektyvą."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Milda sutkevičienė

Milda sutkevičienė portretas
labai labai gerai jums gaunasi tobulėkit toliau

jo

jo portretas
Kažkoks saldžiai paplaukęs...:)))

jo

jo portretas
Kažkos saldžiai paplaukęs...:)))
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių