Šeduvos vaikų darželyje papuoštas įspūdingo dydžio margučių medis

Radviliškio rajone, Šeduvos vaikų darželyje, prieš Velykas tradiciškai papuoštas įspūdingo dydžio margučių medis. Įvairia technika margintų kiaušinių jame kone pusketvirto tūkstančio.

Ruoštis Velykoms šeduviai pradeda iš anksto: nuo rudens kiaušinius kaupti pradeda ne tik vaikų darželis, bet ir senelių globos namai, Vėriškių bendruomenė, gimnazistai ir net seniūnijos darbuotojai.

„Esame įgudę juos su smailiu peiliuku gražiai pradaužti ir išpūsti, o po to švariai išplauname, išdžioviname, paskui, panaudojam įvairią techniką, siūlais apklijuojame, apsukame, apneriame“, – pasakoja Šeduvos lopšelio-darželio direktorė Daiva Staškūnienė.

Pažiūrėti Velykų medžio atvyksta žmonės iš visos šalies. Garsinti miestelį patinka ir mažiems, ir dideliems.

Margučių medis darželyje puošiamas jau penkta kartą. Pirmaisiais metais ant jo šakų suposi apie tūkstantį įvairia technika išmargintų kiaušinių, šiemet jų 3345.



NAUJAUSI KOMENTARAI

įdomu

įdomu portretas
tai kas numargino tuos margučius, kas nuo ko nukopijavo????

kas nuo ko nukopijavo?

kas nuo ko nukopijavo? portretas
Kauno dienoje yra 2 straipsniai apie margučius, kuriuose puikuojasi dvi tokių pačių margučių nuotraukos. Viena straipsnyje apie V. Kuso įspūdingus margučius, ir ta pati nuotrauka apie Šeduvos vaikų darželio margučius. Galima suprasti, kad margučiai nukopijuoti nuo V.Kuso darbų.

Safyras

Safyras portretas
Gražu ir naudinga vaikams
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių