„Scorpions“ vokalistas: man pasisekė, nes radau tinkamą moterį

Pasaulyje garsios roko grupės „Scorpions“ vokalistas Klausas Meinas (65) šį rudenį vėl atvyksta į Lietuvą. Koncertas mūsų šalyje – kelerius metus trunkančio grupės atsisveikinimo turo dalis. Muzikantas pripažįsta, jog baigti karjerą nebus paprasta ir net juokauja, kad po to grupės nariams gali tekti kreiptis į psichologus.

Scena – kaip narkotikas

Beveik penkiasdešimtmetį scenoje esantys grupės „Scorpions“ muzikantai prieš kelerius metus prisipažino jaučiantys, jog atėjo laikas baigti muzikinę karjerą. Nors Lietuvoje atsisveikinimo koncertas jau buvo surengtas, tačiau išleidę didžiausio populiarumo sulaukusių hitų kompaktinę plokštelę, vokiečių muzikantai nusprendė mūsų šalyje apsilankyti dar kartą. „Šį kartą mes išties norime baigti nuostabią „Scorpions“ karjerą ir norime tai padaryti triukšmingai, – tikino muzikantai. – Esame laimingi, kad įveikę tokį ilgą karjeros kelią vis dar jaučiame didžiulę aistrą muzikai. Todėl vieningai nusprendėme, kad „Scorpions“ pasiekė viršūnę ir būtent taip baigs koncertinius turus.“

Galbūt užsitęsęs atsisveikinimas su gerbėjais rodo, jog K.Meinui atsiriboti nuo muzikos, kuri ji lydėjo visą gyvenimą, yra pernelyg sunku. Kartą paklaustas, kaip jausis, kai koncertai pasibaigs ir grupė galiausiai nustos egzistuoti, muzikantas pajuokavo: „Galbūt tada mums derės skambinti savo psichologams, kad nepalūžtume.“ Jis taip pat ne viename interviu pasakojo, jog buvimas scenoje – tarsi narkotikas. „Kai esi scenoje ir surengi nuostabų pasirodymą, tave aplanko stebuklingas jausmas. Tai įtraukia kaip narkotikas,“ - sakė K.Meinas. Tačiau daugelyje pasaulio šalių koncertavęs vokietis vis dėlto tvirtina, jog šis „narkotikas“, populiarumas ir buvimas scenoje jo visiškai nepakeitė ir jis iki šiol tebesąs paprastas vyras, tik muzika jam „suteikė laisvę daryti tai, ko geidžia širdis“.

Ištvėrė operaciją

Didžiausia gyvenimo tragedija – taip Klausas įvardina prieš daugiau nei dvidešimtmetį jį užklupusią ligą. Tuomet muzikantas buvo išvykęs į pasaulinį turą, kurio metu visiškai prarado balsą. Vyras negalėjo ne tik dainuoti, jis praktiškai nustojo kalbėti. Gydytojas, apžiūrėjęs muzikantą, patarė jam atsisakyti muzikinės karjeros ir susirasti kitą profesiją, nes ant scenos jis greičiausiai daugiau užlipti negalėsiąs. Daugiau nei pusmetį kovojęs su balso stygų uždegimu vokietis pripažino, jog vien mintys apie būtinybę nutraukti muzikinę veiklą kėlė norą nusižudyti.

„Maniau, jog atėjo pabaiga. Negalėjau su tuo susitaikyti, tačiau grupės kolegai ir „Scorpions“ įkūrėjui Rudolfui Schenkeriui pasakiau, kad ieškotų kito vokalisto, nes aš daugiau dainuoti nebepajėgsiu. Tai buvo asmeninė tragedija, kuri, kita vertus, man suteikė progą suprasti, jog grupės draugai niekada manęs nepaliks bėdoje. Rudolfas man atsakė, kad nė negalvočiau apie tai ir „Scorpions“ kito dainininko ieškoti nežada. Jis mane patikino lauksiąs tiek, kiek reikės, kol vėl galėsiu sugrįžti ant scenos. Ir Rudolfas buvo teisus - po kurio laiko pasveikau ir iki šiol esu dėkingas gyvenimui už suteiktą antrą progą“, - apie užklupusius sunkumus po kurio laiko pasakojo K.Meinas.

Muzikantui teko ištverti dvi balso stygos operacijas ir ilgą sveikimo procesą, tačiau atgavęs jėgas jis įrodė, jog jo vokaliniai sugebėjimai nė kiek nesuprastėjo. K.Meinas vėliau ne kartą sakė, jog didžiausia žmogaus laimė – būti sveikam.

Netipiškas „rokeris“

Nesibaigiantys vakarėliai, moterys ir alkoholis – atrodytų kiekvieno pasaulinio garso muzikanto kasdienybė. Jos neneigia ir K.Meinas, tačiau vadinti jį „tipišku rokeriu“ vis dėlto būtų sunku. Beveik keturiasdešimt metų su žmona Gabi gyvenantis, Klausas pripažįsta, jog gyvenimas su viena moterimi galbūt ir netinka „rokerio“ įvaizdžiui, tačiau jam tai teikia laimę.

„Tai sprendimas, kurį turi priimti kiekvienas asmeniškai. Ar nori gyventi laimingai, ar nusiristi žemyn. Mes radome būdą, kaip išlaikyti pusiausvyrą tarp pašėlusio muzikantų gyvenimo būdo ir šeimos. Mačiau, kaip žmonės skiriasi, susiranda kitus partnerius, bando iš naujo ir vėl pasuka kiekvienas savais keliais. Man pasisekė – radau tinkamą moterį. Ji išgyveno su manimi ir gerus, ir blogus laikus“, - apie Gabi kalbėjo K.Meinas.

Vakarėliai, kur alkoholis liejasi laisvai, taip pat nėra muzikanto stichija, mat jis ne vienerius metus yra atsisakęs svaigalų. Vyras pasakoja, jog vos radęs laisvą akimirką mieliau leidžia laiką su šeima, žaidžia tenisą arba futbolą.

K.Meinas pasaulyje yra gerbiamas už paramą muzikai bei žmogaus teisių išsaugojimui, o paklaustas, kam labiausiai gyvenime norėtų padėkoti, atsakė: „Visiems tiems, kurie stengiasi, jog pasaulis, visuomenė judėtų teigiama linkme. Žmonėms, pasisakantiems už taiką, nesvarbu ar jie tai išreikštų muzika, filmais ar kitokiu būdu. Jiems visi mes esame skolingi.“ 

Tiesa, kartais K.Meinas nori išlaikyti intrigą ir priminti, jog yra roko muzikos atlikėjas. Kartą paklaustas, kokių slaptų aistrų turi, vyras paslapčių neišdavė. Tepasakė, jog yra „roko muzikos atstovas, o juk kiekvienas rokeris turi sukurti šiek tiek mistikos“.

Tarp kitko:

Atsisveikinę su muzikine veikla „Scorpions“ nariai ketina išleisti filmą apie grupės veiklą nuo pat pradžios iki paskutiniųjų koncertų.

Klausas Meinas yra pripažįstamas vienu geriausių sunkiosios muzikos atlikėjų per visą jos istoriją. Prieš kelerius metus sudarytame geriausių atlikėjų šimtuke jis užėmė 22 vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių