Savo kūrinį „Dainų dainoje“ G. Karaliūnaitė patikėjo tik geriausiai draugei

Muzikiniame LRT projekte „Dainų daina“ kompozitoriai dalijasi ir itin asmeniškais savo kūriniais, kuriuos patikėti kitiems atlikėjams – norisi ne visada. Vieną tokių antradienio vakarą pristatė ir Gintarė Karaliūnaitė.   

Kūrinius, kaip visada, vertins tiek komisija, tiek televizijos žiūrovai. Tarp vyresniųjų kompozitorių šį vakarą – Algimantas Raudonikis, Vytautas Šiškauskas, Robertas Stanionis ir Edmundas Kučinskas. Jaunuosiems kompozitoriams atstovauja Vudis, G. Karaliūnaitė, Stano ir Deividas Zvonkus.

Pirmieji scenoje pasirodė Viktoras Malinauskas ir Asta Bagdonavičienė. Jie atliko A. Raudonikio kūrinį „Vakaras su gėle“. „Kai dainuoja Viktoras, nesu girdėjusi, kad būtų ką pagadinęs“, – tikino G. Karaliūnaitė. „Ši daina nėra ta, kuri man labiausiai patiko“, – tikino Vudis. Daugiau komplimentų jis turėjo atlikimui nei kūriniui.

Grupė „69 danguje“ į sceną lipo su Stano kūriniu „Skrisim“. „Man labai patiko. Girdėjau dainą dar nežinodamas, kad tai – Stano kūrinys“, –  sakė V. Šiškauskas. „Daina puiki, tai – tikrai šlageris: ir melodija gera, ir aranžuotė puiki, ir šiuolaikiškas skambesys“, – gyrė R. Stanionis. E. Kučinsko teigimu, tai – vienas iš stipriausių šio autoriaus kūrinių.

V. Šiškauskas savo kūrinį „Ateina metas“ pristatė kartu su choru „Ave vita“. „Daina gyveno, gyvena ir gyvens. Žinau ją iki skausmo“, – pripažino D. Zvonkus. Nepaisant to, kūrinys, pasak kompozitoriaus, dar visai nenusibodęs.

G. Karaliūnaitės dainą „Sparnai tavo sielai“ pristatė Asta Pilypaitė ir Rožinis choras. Dainos autorė pripažino, kad šį kūrinį patikėti galėjo tik savo geriausiai draugei. Komisijos nariai sutartinai gyrė tiek kūrinį, tiek jo atlikimą. Tiesa, E. Kučinskas kiek sukritikavo populiarėjantį gospel stilių.

E. Kučinskas į sceną lipo su savo kūriniu „Sušvitai manoj palangėj“. „Klaipėdietis klaipėdiečiui akies nekerta“, – pokštavo D. Zvonkus. Jo teigimu, E. Kučinsko kūryboje jis visada jaučia jūros laisvę. „Edmundai, ana daina patiko labiau“, – vertino G. Karaliūnaitė.

Vudžio kūrinį „Lėk į audrą“ pristatė Inga Valinskienė. „Maloni daina, viskas savo vietoje“, – lakoniškai vertino A. Raudonikis. V. Šiškausko teigimu, jis nebūtų pagalvojęs, kad tai – Vudžio kūrinys, o daina labai tiko I. Valinskienei. „Bijau, kad rasti kitą dainininkę, kuri šią dainą atliktų prasmingai, bus sunku“, – nutarė R. Stanionis.

Liepa Mondeikatė atliko dainą „Ten rasi mane“. Kūrinį prieš 16 metų parašė D. Zvonkus. „Man ji skamba kaip šiandieninė“, – vertino V. Šiškauskas.

Su R. Stanionio kūriniu „Miško dukra“ scenoje pasirodė Egidijus Sipavičius. „Iš šį vakarą skambėjusių kūrinių, šis – tobuliausias“, – kalbėjo Stano. Jam pritarė ir G. Karaliūnaitė. „Tai – viena gražiausių lietuviškų dainų. Šis kūrinys turi būti finale“, – tikino ji.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių