Savaitgalį Birštoną užplūs 600 motociklininkų iš visos Lietuvos

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 20 d., šeštadienį, Birštono kurortas taps mototurizmo entuziastų sostine – čia vyks kultūrinio „Mototurizmo ralio 2016“ finišas. Šeštus metus vykstančiame renginyje planuoja dalyvauti apie 600 motociklininkų iš visos Lietuvos.

Jau trečius metus tokiu būdu Birštono kurortas ir miesto svečiai mini Baltijos kelio dieną ir skelbia vasaros sezono pabaigą, o šiemet kartu kviečia puikiai praleisti laiką specialiai šiam renginiui verslininkų sukurtoje pramogų erdvėje.

Šių metų ralio šūkis „Parodyk kelią Lietuvos“ skatina madą keliauti po Lietuvą ir ragina lietuvius būti vieningus. Šeštus metus vykstantis renginys kviečia dalyvius važiuoti motociklais po Lietuvą, aplankyti kultūros, paveldo ir kitas vertingas krašto vietoves. Už užduočių įvykdymą ralio dalyviai gauna taškus, o ralį laimi daugiausiai taškų surinkusi komanda.

Prie ralio jau eilę metų prisideda policijos kapelionas Algirdas Toliatas, besirūpinantis saugumo keliuose klausimais. Aktyviai už idėją pasisako baleto primarijus Nerijus Juška, Dakaro pilotai Vaidotas Žala, Antanas Juknevičius, Mindaugas Slapšys. Šiemet dalyviams objektus rekomenduos ir charizmatiškasis maestro Donatas Katkus. Iš viso ralio maršrute numatyta aplankyti 40 išskirtinių objektų.

„Džiaugiamės gražia tradicija aktyvų Birštono kurorto vasaros sezoną užbaigti „Mototurizmo ralio“ finišu. Simboliška, kad sezono uždarymą atspindi vienybę, aktyvų laisvalaikį, sveikatinimą skatinantis susitikimas. Renginys tradiciškai vyksta Baltijos kelio išvakarėse, tad visi – ir ralio dalyviai, ir Birštono bendruomenės nariai – susikimba rankomis bei vieningai „apjuosia“ Lietuvą, žmones iš skirtingų regionų, atvykusius į Birštoną. Birštono bendruomenė ir svečiai kaip niekad aktyviai laukia finišuojančių ralio dalyvių“, – teigia Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė.

Visą šeštadienį ralio dalyvių ir jų palaikymo komandų laukia pramogų erdvė, kurią sukurs Birštono verslo ir organizacijų atstovai. Policijos patruliai su motociklais taip pat bus paruošę viktorinas ir staigmenas vaikams. Renginio dalyviai kviečiami mėgautis muzikine programa su choru „Dežavu“ ir renginio vedėju žinomu aktoriumi Nerijumi Gadliausku, o renginį vainikuos iškilmingas finišas ir ralio nugalėtojų apdovanojimai.


Birštonas – unikalus Nemuno kilpose įsikūręs Lietuvos kurortas. 82 proc. Birštono savivaldybės teritorijos yra Nemuno kilpų regioninio parko teritorijoje. Bendras savivaldybės teritorijos plotas – 124 km2. Birštono miesto plotas – 13 km2. Savivaldybę sudaro Birštono miestas ir Birštono seniūnija. Birštono savivaldybėje gyvena beveik 4900 gyventojų. Didesnė jų dalis, t.y. 2900, gyvena mieste, o likusieji – 46 Birštono seniūnijos kaimuose.

Unikalūs gamtiniai ištekliai ir išskirtinis vietovės kraštovaizdis nuo seno vilioja poilsiautojus apsilankyti Birštone ir jo apylinkėse. Nemuno vingiuose žaliuojantys miškai mena karališkąsias medžiokles, kuomet Žvėrinčiaus miške aidėjęs Vytauto Didžiojo medžioklės ragas pramogauti kvietė to meto Europos karališkųjų šeimų narius.

Nemuno vingiais keliavo ir jų grožį aprašė rašytojas V. Sirokomlė, apdainavo poetas J. Marcinkevičius, drobėse įamžino dailininkas N. Silvanavičius.

Daugiau informacijos www.birstonas.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių