„Saugus darbui“ naujasis „Playboy“ vilioja feisbuko kartą

  • Teksto dydis:

Tai tas pats legendinis linksmybių namas, kur Johnas Lennonas (Džonas Lenonas) cigarete degino Matisse'o (Matiso) originalą, o Elvis, kaip pranešama, miegojo su daugybe modelių, bet šiais laikais „Playboy Mansion“ yra ramesnė vieta.

Vienintelės moterys žaliose šios 200 mln. dolerių (177 mln. eurų) vertinamos valdos Beverli Hilse pievelėse yra viešųjų ryšių darbuotojos dailiais kostiumėliais, o išdykavimas krūmuose yra paliktas povų ir papūgų būriui.

Kažkada Holivudo ekscesus simbolizavusioje 12-os miegamųjų viloje dabar tvyro verslą labiau primenanti atmosfera, laikantis „saugios darbui“ krypties, kuria žurnalas pasuko atsisakęs visiško nuogumo iš priekio ir pasirinkęs „tūkstantmečiui draugiškesnį“ etosą.

„1953 metų, kai Hugh Hefneris (Hju Hefneris) pristatė „Playboy“ pasauliui, politinis ir seksualinis klimatas beveik niekuo nebepanašus į šiandieną“, – prieš žurnalo pristatymą iš naujo kovo mėnesį sakė „Playboy Enterprises“ generalinis direktorius Scottas Flandersas (Skotas Flandersas).

Atėjus tokiems laikams, kai pornografija tapo lengvai pasiekiama internete, žurnalas kuria naują įvaizdį, o svetainė tapo santūresnė dar 2014 metų rugpjūtį, kad būtų leidžiama tokiose platformose kaip „Facebook“, „Twitter“ ir „Instagram“.

Eugena Washington (Judžina Vašington), naujausias žurnalo viršelio „veidas“ ir pirmoji naujosios, kuklesnės eros „Metų mergina“, praėjusį kartą pasirodė gruodį, kai visiškas nuogumas iš priekio dar buvo privalomas.

„Galvoju, kad nenuogumas yra didelis tramplinas teisinga kryptimi ... Faktas, kad mes būsime prieinamesni. Turėsime visiškai naują demografiją. Tai puikus naujas pasaulis“, – sakė ji AFP.

Geriausias redaktorius per visą istoriją

Visiškos nuogybės žurnale ėmė rodytis maždaug tuo metu, kai H.Hefneris 1971-aisiais už 1 mln. dolerių nusipirko „Playboy Mansion“, ėmė rengti savo garsiuosius vakarėlius ir įvedė aprangos kodą „tik apatiniai“ viešnioms.

Henri Matisse'o (Anri Matiso) paveikslas, kurį nukabino ir cigarete degino Johnas Lennonas, iki šios dienos kabo netoli įeiti draudžiamo „Elvio kambario“, kur, kaip teigiama, dainininkas kartą miegojo su aštuoniomis „Playboy“ merginomis iš karto.

Viloje vis dar reguliariai rengiami vakarėliai, bet E.Washington, kuri dalyvavo praėjusioje Helovino šventėje, sako, kad šlovingos praeities ekscesai tikriausiai buvo sušvelninti.

„Tikrai buvo PG-13 (ne jaunesniems, nei 13 metų), bet super, super linksma“, – sakė ji AFP.

„Playboy“ posūkis pagrindinės srovės link buvo padarytas tokiu metu, kai „motininė“ kompanija parduodama už maždaug 500 mln. dolerių, o „Playboy Mansion“ – už 200 mln. dolerių ir su sąlyga, kad 90 metų H.Hefneris galės joje gyventi iki gyvos galvos.

Žurnalo tiražo pikas buvo 1972 metais – 7 mln., bet dabar yra maždaug 800 tūkst., sakė redakcijos direktorius Jasonas Burhmesteris (Džeisonas Burmesteris), kuris nurodė, kad H.Hefneris, kaip oficialus vyriausiasis redaktorius, vis dar pasirašo kiekvieną žurnalo puslapį.

„Jis nebūtinai perskaito kiekvieną žodį ir redaguoja straipsnius, bet mes dukart per savaitę jam nusiunčiame visus maketus, kad juos peržiūrėtų“, – sakė J.Burhmesteris, duodamas interviu viloje „Playboy Mansion“.

„Jam patinka žinoti, kas vyksta, peržiūrėti nuotraukas ir medžiagą, ir galbūt šį bei tą pakeisti. Sunku ginčytis su labiausiai sėkmės lydimu žurnalo redaktoriumi per visą istoriją“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių