Šaro dovana broliui – kelionė į Barbadosą

Spragsint fotoaparatams ir dūzgiant vaizdo kameroms Kauno arkikatedroje bazilikoje nuskambėjo du „taip" - tvirtas, ryžtingas ir moteriškas, švelnus. Lemtingus žodžius praėjusį savaitgalį ištarė 22 metų krepšininkas Vytenis Jasikevičius ir jo vienmetė M.Romerio universiteto Teisės fakulteto verslo teisės studentė Monika Gidraitė.

Po penkerių metų draugystės

Kunigui paskelbus apie naujos šeimos sukūrimą, V.Jasikevičius žmoną pabučiavo ir porą kartų stipriai apkabino.  Ceremoniją stebėjusių advokato Romualdo Gidros, Vidos Gidrienės ir Vytenio tėvų, buvusio tenisininko Lino Jasikevičiaus bei rankininkės Ritos, veiduose šypsenas keitė jaudulys ir sunkiai tramdomos ašaros.

Žvelgdamas į brolį ir balta atlasine suknele, ilgu nuometu pasipuošusią jo išrinktąją ir šypsojosi, ir paslapčia nubraukė ašaras vienas geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkų Šarūnas Jasikevičius. Tik dienos skirtumu nei brolis, liepos 6-ąją, prieš dvejus metus susituokęs Šarūnas Vytenio vestuvėse apsilankė su patrauklia šviesiaplauke pussesere Aiste Furmanavičiūte.

Praėjusį sezoną Marijampolės „Sūduva-Arvi" komandai Kauno „Žalgirio" išnuomotas gynėjas Vytenis buvo susižeidęs pėdą, tačiau jam pavyko išgyti iki savo vestuvių. Po penkerių metų draugystės mylimajai krepšininkas pasipiršo užmovęs ant rankos žiedą su deimantais.

Apie pusantro šimto svečių

Vyriausiuoju pabroliu vestuvėse buvo pakviestas geras Vytenio draugas žalgirietis Mantas Kalnietis. Pamergių pulkas buvo pasipuošęs rudos spalvos suknelėmis, pabroliai - juodais kostiumais.

Jaunuosius pasveikino daug su krepšiniu susijusių žmonių: „Cleveland Cavaliers" krepšininkas Žydrūnas Ilgauskas su žmona Jennifer, Vladivostoko „Spartak-Primorje" gynėjas Vidas Ginevičius su žmona Agne, žalgirietis Jonas Mačiulis, buvęs Kauno „Žalgirio" fizinio parengimo treneris Aleksandras Kosauskas ir daugelis kitų.
Po vestuvių ceremonijos jaunavedžiai buvo išlydėti iš bažnyčios ir Kauno rotušėje, Civilinės metrikacijos biure, apsilankė be svečių. Pastarieji tuo metu nuėjo iki Pašto, telekomunikacijų ir informatikos muziejaus sodelio, kur grojo gyva muzika, buvo vaišinamasi užkandžiais, karštais patiekalais ir gėrimais.

Į Šešuolėlių dvare vykusį pokylį buvo pakviesta apie pusantro šimto artimųjų ir draugų. Jie ten vyko ne tik lengvaisiais automobiliais, bet ir autobusais.

Dovanų - visas kalnas

„Užsienyje vestuvės trunka pusdienį, neretai tik keturias valandas. Pasveikina, užkanda ir greitai išsiskirsto, - paklausta, kodėl rengė dviejų, tai pastaruoju metu Lietuvoje jau neįprasta, dienų šventę, šypsojosi R.Jasikevičienė, - Norėjome didelių, gražių lietuviškų vestuvių."

Paprašyta palyginti abi marčias, Moniką ir 1998 metų „Mis pasaulis" Linor Abargil, Rita šyptelėjo: „Abi labai geros. Moniką labai seniai pažįstu. Viena - lietuvė. Kita - žydė. Abi ramios, kultūringos, negaliu pasakyti nė vieno blogo žodžio. Tik Monika - kaunietė, su ja kalbu gimtąja kalba. Sūnų išrinktąsias vertiname taip: jei gerai mūsų vaikams, tai ir mums labai gerai."

Dovanos jauniesiems? „Mūsiškė - graži, bet nesakysime kokia, - juokėsi R.Jasikevičienė. - Jaunieji gavo daug nuostabių dovanų iš artimųjų, draugų ir pažįstamų."

Viena dovana Monika ir Vytenis džiaugiasi dabar. Pirmadienį jie išvyko ilsėtis į Barbadosą. Kelionę padovanojo Vytenio brolis Šarūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
"išnuomotas gynėjas Vytenis" ... Va, sportininkus jau išnuomoja, o nuotakas?
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių