Sarkozy sutepė Prancūzijos vėliavą

Prezidento Nicolas Sarkozy veiksmai prieš romų bendruomenes pakenkė Prancūzijos reputacijai ir sutepė nacionalinę vėliavą "gėdos dėme", pirmadienį pareiškė buvęs šalies ministras pirmininkas Dominique'as de Villepinas (Dominikas de Vilpenas).

"Šiandien mūsų vėliava sutepta gėdos dėme", - rašo D.de Villepinas laikraščio "Le Monde" nuomonių skiltyje, kurioje N.Sarkozy pradėtą naują griežtą politiką romų atžvilgiu ir jų išsiuntimą iš šalies vadina "nacionaliniu pažeminimu".

"Jeigu kyla kokių nors abejonių, užtenka peržvelgti užsienio spaudą, (paskaityti) ką rašo laikraščiai nuo Jungtinių Valstijų iki Europos ir Indijos, kad pamatytume tą nerimą, kurį sukėlė neatpažįstamai pasikeitusi žmogaus teisių šalies politikos pasikeitimas", - rašo jis.

"Tereikia įsiklausyti į tuos balsus, kurie skamba JT komitetas dėl rasinės diskriminacijos panaikinimo ir kurie smerkia kilusią rasizmo ir ksenofobijos bangą", - teigia aršus šalies prezidento priešininkas D.de Villepinas.

Galimas N.Sarkozy varžovas kituose 2012 metų prezidento rinkimuose D.de Villepinas
kaltino dabartinį šalies vadovą įvykdžius "moralinį nusižengimą, mūsų visų vardu, kolektyvinį nusižengimą prieš respubliką ir prieš Prancūziją".

Pastarosiomis savaitėmis Prancūzijos policijos pajėgos vykdo reidus visoje šalyje prieš be leidimo čia įsikūrusias romų stovyklas, kuriose gyvena net tik iš Rytų Europos atkeliavę romai, bet ir Prancūzijoje gimę čigonai ir klajūnai.


Šiame straipsnyje: Nicolas SarkozyPrancūzija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių