Sarajevo kino festivalį atidarė veiksmo filmų žvaigždė R. De Niro

  • Teksto dydis:

JAV aktorius Robertas De Niro (Robertas de Niras) penktadienį atidarė 22-ąjį Sarajevo kino festivalį; jo organizatoriai įteikė šiai veiksmo filmų žvaigždei apdovanojimą už visos karjeros pasiekimus.

72 metų aktorius, sukūręs vaidmenų daugiau kaip 100 filmų, priėmė „Sarajevo širdies“ apdovanojimą 3 tūkst. festivalio lankytojų akivaizdoje per filmo „Taksistas“ (Taxi Driver) peržiūrą po atviru dangumi.

Už vaidmenį šiame 1976 metų filme, režisuotame Martino Scorsese (Martino Skorsezės), R.De Niro buvo nominuotas „Oskarui“.

Šių metų Sarajevo kino festivalis vyks Bosnijos sostinėje iki rugpjūčio 20 dienos; jame bus parodyta per 200 filmų.

Įkurtas kaip „pasipriešinimo aktas“ per 1992–1995 metų Sarajevo apsiaustį festivalis dažnai pritraukia kino pasaulio garsenybių, kaip Angelina Jolie (Andželina Džoli), Bradas Pittas (Bredas Pitas), Juliette Binoche (Žiuljet Binoš) ir Jeremy Ironsas (Džeremis Aironsas).

Tarp pagrindinių šių metų festivalio akcentų bus ir dokumentinis filmas „Sušuk dėl manęs, Sarajevai“ (Scream for me Sarajevo), pasakojantis apie sunkiojo metalo grupės „Iron Maiden“ vokalisto Bruce'o Dickinsono (Briuso Dikinsono) koncertą, surengtą šiame mieste 1994 metais, per apsiaustį.

Britų režisierius Stephenas Frearsas (Stivenas Frirsas) taip pat gaus „Sarajevo širdies“ apdovanojimą už savo „nepaprastą indėlį“ į kinematografiją.

Aštuonios meninės juostos varžysis dėl geriausio filmo apdovanojimo. Jį įteiks žiuri, vadovaujama palestiniečių kino kūrėjo Elios Suleimano (Elijos Suleimano).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių