Š. Navickis: kad nupirktume maisto šeimai, užstatėme net vestuvinius žiedus

  • Teksto dydis:

„Mes čia neišgyvenome. Aš sakau visiškai atviru tekstu – Lietuvoje mes neišgyvenome. Paskutiniais mėnesiais, prieš išvykdami, lombarde užstatėm ne tik vestuvinius žiedus, bet ir visą aparatūrą, buitinę techniką vien tam, kad būtų, už ką nusipirkti maisto, jau nekalbu apie mokesčius... Į Vokietiją išvažiavome su trim vaikais. Mažiausias dar buvo maitinamas krūtimi...“

Tai LNK gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ pasakos rašytojas, kūno gerovės programos kūrėjas Šarūnas Navickis.

Į mažą Vokietijos kaimą Šarūnas atvyko lapkritį, prasidedant žiemai, kišenėje turėdamas tik 3000 eurų. Vokietiją šeima pasirinko dėl dviejų priežasčių: ši šalis išsiskyrė labiausiai išvystyta socialine sistema, be to, bičiuliai pasiūlė nemokamai pagyventi jų name. „Atvykę supratome: namas – negyvenamas, nes vėjo perpučiamas“, – prisimins Šarūnas.

Didžiąją dalį santaupų, kurias atsivežė, šeima kurui išleido kone iškart. Laiko rašytojas veltui neleido – darbą rado greitai. Apvažiavo 20-ies kilometrų atstumu esančių miestelių sporto klubus, įsidarbino treneriu. Įspūdingo stoto užsienietis mažo miestelio klube buvo tikra egzotika. Tam, kad įsitvirtintų Vokietijoje, pasak Šarūno, būtina rasti darbą bent už minimalų atlyginimą. Vokietijoje tai – 450 eurų, nes už mažesnę sumą, sakoma, išgyventi tiesiog neįmanoma.

Kalbėdamas apie priežastis, dėl kurių su šeima emigravo į Vokietiją, 53-ejų rašytojas, kūno rengybos treneris ir mokytojas Š. Navickis neslėps pykčio ir nusivylimo. Su žmona Ingrida ir trim vaikais Šarūnas emigravo prieš ketverius metus tuomet, kai žlugo jo verslas – fitneso klubas.

„Galėjau prasigerti kaip kiti, tačiau man tai neatrodė gera išeitis...“, – sakys Šarūnas. Internetu Šarūnas konsultuoja klientus visame pasaulyje: motyvuoja sveikai maitintis, sportuoti, sudaro mitybos ir sporto programas pagal paties sudarytą kūno gerovės programą.

„Nuo... Iki...“ – pirmadienio vakarą 20.25 val. per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dargyvas

Dargyvas portretas
Neteiskit ir nebūsit teisiami...

DJ

DJ  portretas
Dar vienas išangių meistras lenda į paviršių, kad varyti pro Utėlės partijos propagandą !. Jo pederastiška šypsena labai patinka Lietuvos pederastams ir pedofilams kas yra vienas ir tas pats !.

nu zinai..

nu zinai.. portretas
pries tai buvo Amerika, o ir Anglijoje bande:) Zodziu....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių