S. Lennonas: jaučiau kaltę amžiumi pergyvenęs savo tėvą

  • Teksto dydis:

Legendinės britų roko ir popmuzikos grupės „The Beatles“ velionio lyderio Johno Lennono (Džono Lenono) sūnus Seanas Lennonas (Šonas Lenonas) atskleidė pajutęs savotišką kaltę, kad amžiumi pergyveno savo tėvą.

J. Lennonas buvo nužudytas 1980 metais prie savo namo Niujorke, kuriame gyveno su Seano motina Yoko Ono (Joko Ono). Tai įvyko praėjus dviem mėnesiams po atlikėjo 40-mečio.

Seanas, kuris gimė 1975 metų spalio 9 dieną, per savo tėvo 35-ąjį gimtadienį, sako išgyvenęs kaltės jausmą, apėmusį artėjant jo jubiliejui ir dar kurį laiką po jo.

„Buvo tikrai sunku sulaukti 40-ies, – sakė jis britų žurnalui „MOJO“. – Jaučiau kaltę ar kažką panašaus. Bet yra kažkas išlaisvinančio tame, kad esu vyresnis negu jis kada nors buvo, nes jaučiuosi lyg įžengęs į naują teritoriją“.

Vis tik muzikantas sako, kad nesijaučia toks brandus kaip tėvas. „Tikrai sunku patikėti, nes mano suvokimas savęs, kaip suaugusio, tikrai nėra toks, koks buvo vertinant jį, kai aš dar buvau vaikas. Jis man atrodė toks suaugęs, o aš suaugęs visiškai nesijaučiu“, – sakė jis.

Seanas mano, kad būdamas jo amžiaus tėvas atrodė vyresnis todėl, kad Johno kartos žmonės subręsdavo greičiau dėl griežtesnio vaikų auklėjimo. Tai buvo įprasta praėjusio amžiaus penktajame ir šeštajame dešimtmečiuose. „Po Antrojo pasaulinio karo vaikų auklėjimas ir gyvenimas buvo sunkus, ir aš manau, kad žmonės bręsdavo greičiau. Jo kartos žmonėse pastebiu tam tikrą brandą, kurios mano kartai trūksta. Manau, kad mes bręstame lėčiau“, – kalbėjo Seanas.

Po J. Lennono mirties Seanui tėvą savotiškai atstojo britų roko legenda Davidas Bowie (Deividas Bouvis), kuris mirė šių metų sausio mėnesį, būdamas 69-erių. „Kai  buvau mažas, Davidas man atrodė toks tėviškas. Jis man liepdavo prisisegti saugos diržą, saugodavo, kad neišbėgčiau į gatvę ar dar kur nors. Jis buvo labai atsakingas ir aš tik vėliau suvokiau, kad jis buvo žiauriai ekscentriška persona“, – kalbėjo Seanas.

D. Bowie gerbėjus visame pasaulyje pribloškė žinia apie jo mirtį, nes žvaigždė sugebėjo išsaugoti savo kovos su vėžiu paslaptį. Visgi Seanas žinojo apie D. Bowie kovą su sunkia liga. „Aš žinojau, kad jis kovoja su sveikatos problemomis, todėl dalis mano smegenų mėgino tam pasiruošti“, – kalbėjo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių