S. Jasaitis neišgirstas: toliau mokės nesumažintus alimentus

  • Teksto dydis:

2015 metų pabaigoje krepšininkas Simas Jasaitis kreipėsi į teismą prašydamas sumažinti jo kas mėnesį vaikui mokamas išmokas. Visgi teismas jo prašymo nepatvirtino.

Daugiau nei prieš metus su dainininke Oksana Pikul–Jasaitiene sūnaus susilaukęs S. Jasaitis teigia nebeturįs tiek pinigų, kad galėtų toliau mokėti išlaikymą savo pirmagimiui, kurį prižiūri buvusi jo žmona Vaida Jasaitienė.

Todėl 34-erių krepšininkas kreipėsi į teismą. Tačiau Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Audronė Bugelevičienė trečiadienį paskelbė, kad S. Jasaičio prašymas yra atmetamas be jokių išlygų.

Priimdamas tokį sprendimą, teismas rėmėsi ir Vilniaus savivaldybės vaiko teisių apsaugos skyriaus pateikta išvada.

Galutinis teisėjos A. Bugelevičienės argumentas: ieškovas S. Jasaitis esminio savo turtinės padėties pablogėjimo ar nepilnamečio poreikių sumažėjimo neįrodė.  

Byloje turimi duomenys apie Simo vardu registruotą nekilnojamąjį turtą ir jo disponuojamas pinigines lėšas, teismo vertinimu, taip pat nerodo sumažėjusių krepšininko galimybių išlaikyti mažametį sūnų.

Krepšininkas šios bylos svarstyme norėjo įrodymų, kad savo asmenines reikmes V. Jasaitienė tenkina iš pačios uždirbamų arba turimų lėšų, o ne iš vaikui jo pervedamų pinigų. Mat, oficialiais bylos duomenimis, pačios V. Jasaitienės pajamos kas mėnesį siekia vos 275 eurus.

Nei ieškovas, nei atsakovė ar jų atstovai trečiadienio popietę į teismą atvykti nepanoro.

Trečiadienį paskelbtas teisėjos A. Bugelevičienės sprendimas dar neįsiteisėjo, per 30 dienų jis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

2012-aisiais teismas V. Jasaitienei po skyrybų priteisė 1 105 000 litų (320 030 Eur), taip pat prabangius 642 tūkst. litų (186 tūkst. Eur) vertės apartamentus sostinėje ir visureigį „Porsche Cayenne“.

Be to, kaltu dėl skyrybų pripažintą S. Jasaitį teisėjai įpareigojo kiekvieną mėnesį mokėti sūnaus išlaikymui po 4,5 tūkst. litų (1 303 Eur), kol jis sulauks pilnametystės. Buvę sutuoktiniai kartu rūpinasi sūnumi: berniukas gyvena su mama, bet dažnai lankosi ir tėčio šeimoje.

Beje, dar vasarą S. Jasaitis sulaukė didelio žinomų žmonių palaikymo – jie viešai išreiškė nuostabą, kaip iš uždirbamų 275 eurų poniutė gali sau leisti prabangiai rengtis ir keliauti po pasaulį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
sekmes jasaiciui ir pikul o tai vaidai tik spyga

.

. portretas
Jasaitis tikiu laisvai gali ir nori moketi sunui tuos pinigus, deja ruske springsta is pavydo ir neapykantos, jai vis knieti pazeminti moteri kurios seima sudraske. Ruskei niekada negana. O gal negali susitaikyti kad po gimdymo patapo labai jau nepatrauklios isvaizdos, su lietuvaite jai nei nesilyginti)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių