Rusijos atstovė „Eurovizijoje“: dar turiu vilties

  • Teksto dydis:

Trečiadienį paaiškėjo, kad Ukraina neįsileis Rusijos atstovės „Eurovizijoje“ Julijos Samoilovos, tačiau dainininkė tikino esanti nenusiminusi ir tebeturinti vilties, kad situacija gali greitai ir reikšmingai keistis, rašo wiwibloggs.com.

„Tai labai juokinga, nes nesuprantu, ką jie manyje, tokioje mažoje merginoje, įžvelgė. Jie pamatė kažkokią grėsmę, tačiau aš nesu nusiminusi. Ir toliau repetuoju ir manau, kad viskas dar pasikeis“, – sakė dainininkė vienai Rusijos televizijų.

Galbūt atlikėjos optimizmas susijęs su tuo, kad nacionalinis Rusijos kanalas pranešė, jog kitais metais, nepriklausomai nuo to, kur vyks konkursas, Rusijai atstovaus J. Samoilova.

Be to, BNS informuoja, kad Rusijos televizijos žada boikotuoti dainų konkursą ir nei viena Rusijos televizija šiemet „Eurovizijos“ netransliuos.

Išrinktoji Rusijos atstovė pažeidė Ukrainos įstatymus, nes prieš daugiau nei metus koncertavo aneksuotame Kryme.

Pati atlikėja nelegalų vizitą patvirtino agentūrai AFP. Olenos Gitlianskos, Ukrainos saugumo tarnybos atstovės, teigimu, dainininkė į Ukrainą atvykti negalės trejus metus. Į „juodąjį“ nepageidaujamųjų Ukrainoje sąrašą įtraukta daugiau kaip 140 Rusijos artistų.

Kremlius irgi tikisi

Kremlius ketvirtadienį išreiškė viltį, kad Ukraina atšauks savo sprendimą neleisti Rusijos atstovei dalyvauti šįmet Kijeve vyksiančiame „Eurovizijos“ dainų konkurse.

„Mūsų požiūriu toks sprendimas yra absoliučiai neteisingas. Jis apgailėtinas. Ir mes, žinoma, viliamės, kad jis bus peržiūrėtas“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Kremlius tikisi, kad Kijevas prieš gegužę įvyksiantį konkursą atšauks šį sprendimą ir „Rusijos dalyvė galės dalyvauti šiame konkurse“, sakė D. Peskovas.

Jis kritikavo Kijevo sprendimą uždrausti atvykti tokiai „svarbiai dalyvei“ ir sakė, jog tai „rimtai sumenkina būsimą konkursą“.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ketvirtadienį sakė, kad šis sprendimas guli „ant organizatorių Ukrainoje sąžinės“. Jo žodžius citavo naujienų agentūra „Interfax“.

Tuo tarpu valstybinės televizijos „Rossija 24“ žinių pranešėjas pasakė: „Nė vienas iš Rusijos nacionalinių kanalų šio konkurso netransliuos.“ „Pervyj kanal“, kuris šiemet turi transliuoti Euroviziją, kol kas neatsiliepė į prašymus pakomentuoti.

Populiarus bulvarinis laikraštis „Komsomolskaja pravda“ ketvirtadienį savo pirmajame puslapyje išspausdino antraštę „Euroneapykanta“ ir rašė, kad minimas draudimas yra „spjūvis į veidą apsiginti negalinčiai 27 metų Julijai Samoilovai invalido vežimėlyje“.

Dainininkė invalide tapo po vaikystėje patirtos sunkios reakcijos į skiepą, nurodoma jos interneto svetainėje.

„Tai pirmas kartas per konkurso 62 metų istoriją, kai viena šalis dėl politinių priežasčių neįsileido kitos šalies dalyvio“ – rašė „Komsomolskaja pravda“.

Gegužės 9 ir 11 dienomis Kijeve įvyks Eurovizijos pusfinaliai, o gegužės 13 dieną Ukrainos sostinėje bus surengtas konkurso finalas.


Šiame straipsnyje: Julia SamoilovaEurovizijaRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Naxp

Naxp portretas
Tai blogai manai.teisyngai padare ,kad neisileido.

Manau, kad

Manau, kad  portretas
Kijevo banditizmui ir neofašizmui Stop turi pasakyti ES
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių