Rusija gali būti diskvalifikuota iš 2018-ųjų „Eurovizijos“?

  • Teksto dydis:

Praėjusį ketvirtadienį buvo oficialiai patvirtinta, kad Rusija šiųmetinėje „Eurovizijoje” nedalyvaus, tačiau panašu, kad tuo ši istorija nesibaigia – šeštadienį spaudoje pasirodė pranešimai, kad Rusija gali būti diskvalifikuota iš 2018 m. dainų konkurso.

Europos transliuotojų sąjungos (EBU) atstovas Davidas Goodmanas teigia, kad EBU turi teisę diskvalifikuoti Rusiją iš 2018 m. „Eurovizijos”. Toks sprendimas gali būti priimtas praėjus šiųmetiniam konkursui Kijeve.

Rusija gali būti pašalinta dėl „Pirmojo kanalo” sprendimo netransliuoti šiųmetinio dainų konkurso. Šalies transliuotojas atsisakė rodyti Europos dainų konkursą po to, kai Ukraina paskelbė neįsileisianti Julijos Samoilovos dainuoti Kijeve, nes ši yra koncertavusi aneksuotame Kryme ir yra įtraukta į nepageidaujamų šalyje artistų sąrašą.

Ar Rusija neteks teisės dalyvauti 2018-ųjų konkurse, dar nenuspręsta. „Šiuo metu visas EBU dėmesys yra sutelktas į po mėnesio Kijeve vyksiantį konkursą. Sprendimas bus priimtas tik pasibaigus dainų konkursui”, – teigia D. Goodmanas.

Rusija jau buvo diskvalifikuota iš Europos dainų konkurso dėl tos pačios priežasties – 1998-aisiais „Pirmajam kanalui“ atsisakius transliuoti „Euroviziją“, į 1999-ųjų konkursą šalis grįžti negalėjo – buvo diskvalifikuota. Visgi 1999-ųjų konkursą Rusija nusprendė transliuoti, nors jame ir nedalyvavo, kad galėtų į jį sugrįžti 2000 m.

Tačiau šįkart „Pirmojo kanalo“ atstovai neatrodo pernelyg susirūpinę dėl grėsmės būti diskvalifikuotiems – transliuotojo vadovas Konstantinas Ernstas yra užtikrintas, kad Julija Samoilova dainuos 2018-ųjų „Eurovizijoje“.

K. Ernstas taip pat pripažino, kad didžiausio Europos dainų konkurso netransliavimas yra praradimas pačiam „Pirmajam kanalui“. Nepaisant to, Rusija ir toliau EBU moka narystės mokesčius.

Tiesa, EBU taisyklės nebėra tokios griežtos, kaip anksčiau – Turkijai buvo leista dalyvauti 2014-ųjų konkurse, nors ši ir netransliavo 2013-ųjų „Eurovizijos“ dėl to, kad Suomijos pasirodymo metu scenoje bučiavosi dvi moterys.

Patys rusai dalyvavimo „Eurovizijos“ dainų konkurse nesureikšmina – Rusijos portalo Blonkot.ru duomenimis, dalyvavimą konkurse vertina vos 7,41% apklaustųjų.

LRT.lt portalas primena, kad paskelbus, jog Rusijos atstovei J. Samoilovai uždrausta atvykti į Kijevą, Europos transliuotojų sąjunga (EBU) Rusijos „Pirmajam kanalui“ pasiūlė dvi išeitis: dalyvauti konkurse nuotoliniu būdu arba pakeisti J. Samoilovą kitu atlikėju, tačiau nei vieno pasiūlymo Rusijos transliuotojas nepriėmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PSICHAS

PSICHAS portretas
Kol Rusija neatsiūs vidaus reikalų kariuomenės dainų ir šokių kolektyvų su dūdų orkestrais , tol iš šūdo bus lipdoma politika pagal principą - Kas ne į šikną , tas maskolius ...

Idiotizmas

Idiotizmas portretas
Publikuojantys šios merginos nuotrauką žmonės be savigarbos. Kiek galima tyčiotis iš negalia turinčios merginos, kiek galima mosikuoti Jos nuotrauka? Mūsų šalyje pilna problemų ir rašykite apie jas.

Anonimas

Anonimas portretas
Eurokolchozo liberastFASISTAI nerimsta. Rusijai NUSISPJAUTI i ,,eurovizijos,, puveka. Ziurekit lietuviski Soroso liberastFASISTU bybio ciulpikai, savo problemu. Viskas lietuvoje supuve, nezinia kiek prasilaikysit, bet amsi nususe sunekai. Atidirbat seimininkui uz teise VOGTI is Lietuvos zmoniu.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių