Grupės „Roxette“ nuotykiai Rusijoje: incidentas oro uoste ir darbas su D. Guetta

  • Teksto dydis:

Iki švedų grupės „Roxette“ koncerto Kauno „Žalgirio“ arenoje, vyksiančio lapkričio 25-ąją, liko mažiau nei savaitė. Prieš pasirodymus Baltijos šalyse atlikėjai baigia pirmąją pasaulinių gastrolių „XXX – The 30th Anniversary Tour” etapą Rusijoje, iš kurios parsiveš ne vieną keistą istoriją.

„Roxette“ - viena populiariausių visų laikų Europos grupių, todėl nenuostabu, kad daugelyje šalių turi būrius atsidavusių gerbėjų. Jie seka muzikantus gastrolėse, kuria interneto svetaines, kuriose aprašoma kiekviena su Pero Gessle ir Marie Fredriksson duetu susijusi smulkmena.

Pastarosios pora savaičių tokių įdomių detalių pateikė itin gausiai. Kaip ir buvo galima nujausti, ne viskas Rusijoje vyko taip, kaip buvo planuota. Nuotykiai prasidėjo dar Maskvos oro uoste. Gastrolių pradžioje iš Švedijos čia atvykę „Roxette“ nustebo, kai po keleto dienų gerbėjai atsiuntė jiems nuotraukas, rastas socialiniuose tinkluose.

Paaiškėjo, kad oro uosto muitininkai ne tik iškrėtė grupės bagažą, bet ir pasidarė daugybę fotografijų, kuriose įsiamžino su „Roxette“ instrumentais, o tada jomis internete puikavosi prieš draugus.

Kilo skandalas, pasiekęs ir Vakarų žiniasklaidą, tačiau muzikantai nusprendė nepateikti pretenzijų oro uosto darbuotojams – nors ir nesulaukė oficialaus atsiprašymo.

„Iš bagažo niekas nebuvo pavogta. Mums buvo paaiškinta, kad instrumentai išimti dėl standartinių muitinės patikros procedūrų“, - sakė grupės vadybininkas.

Dvi savaites Rusijos miestuose koncertavusios grupės narys Peras Gessle šios šalies spaudai papasakojo ir daugiau keistų įspūdžių.

„Buvome parduotuvėje, kurioje buvo prekiaujame įvairiomis su karu susijusiomis prekėmis. Ten buvo ir gertuvė su Vladimiro Putino atvaizdu“, - stebėjosi muzikantas.

Kai kurių miestų arenos koncertų salės buvo tokios būklės, kad grupė negalėjo parodyti viso savo šou – tiesiog netilpo visa atsivežta aparatūra ir dekoracijos.

Nustebino ir kai kurių miestų viešbučiai, toli gražu neprimenantys to, prie ko yra pripratę Vakarų Europos gyventojai. „Bet čia nieko baisaus. Aš nesu reiklus. Man reikia tik lovos ir švaraus vonios kambario“, - kvatojosi Peras Gessle.

Po šių nesklandumų muzikantai dar labiau laukia pasirodymų Europos arenose, kur tokių staigmenų tikrai nebus. Tarp jų – ir didžiausioje Lietuvoje „Žalgirio“ arenoje, kur „Roxette“ gros pirmą sykį.

Artėjant šiai viešnagei, žiniasklaidai Peras Gessle prasitarė apie tai, kas tarp grupės gerbėjų iškart sukėlė didžiulį šurmulį. Studijoje neseniai jis įrašė muzikos kartu su bene populiariausiu pasaulio didžėjumi ir elektroninės muzikos kūrėju Davidu Guetta.

Tiesa, kol kas nėra visiškai aišku, ar šis bendras darbas skirtas būsimajam „Roxette“ albumui, kurį ketinama išleisti kitų metų pabaigoje.

Muzikantas taip pat užsiminė apie džiaugsmą, kuris jo laukia iškart po Naujųjų. Peras Gessle garsėja aistra automobiliams ir turi nemažą jų kolekciją.

„Prisipažinsiu – esu „Ferrari“ gerbėjas, man net pavyko nusipirkti keletą šių automobilių. Šįkart užsisakiau „Ferrari 458 Speciale Aperta“. Šį modelį gamina tik pagal užsakymus, man jis bus pristatytas kitų metų pradžioje. Beje, visi mano „Ferrari“ - pilkos spalvos. Tik gaila, kad Švedijoje negaliu važinėti taip greitai, kaip jais būtų įmanoma“, - sakė „Roxette“ muzikantas.

75 milijonus įrašų pardavusi, viena sėkmingiausių popmuzikos istorijoje grupė „Roxette“ Kaune surengs grupės trisdešimtmečiui skirto turo, kuris vyks iki 2016-ųjų, koncertą. Lietuviai šį šou pamatys vieni pirmųjų Europoje.

Pirmieji koncertai atskleidė grupės pasirinktą programą. Gerbėjų džiaugsmui, koncertuose skamba visi didžiausi „Roxette“ hitai - „Sleeping In My Car“, „Joyride“, „It Must Have Been Love“, „The Look“, „Listen To Your Heart“, „Queen Of Rain“, „Dressed For Success“, „Dangerous“ ir kiti.

Bilietai į „Roxette“ jubiliejinį koncertą parduodami visose „Ticketpro“ kasose ir internetu – www.ticketpro.lt

„Roxette“ jubiliejaus koncertuose skambantys hitai:

„Queen Of Rain“ 

 

„Real Sugar“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių