„The Roop“ pristato naują dainą: kviečia atrasti meno kūrinius ir patirti mitą

  • Teksto dydis:

Po lietuviško rekordinio ir pasauliniu mastu transliuoto hito „Discoteque“, grupė „The Roop“ išleidžia naują dainą ir vaizdo klipą – „Ohmygodable“.

Daina parašyta Aukštaitijos nacionalinio parko miškuose, mediniuose nameliuose, kur „The Roop“ turėjo muzikines dirbtuves. „Visada grįžtu ten pabaigti dainų – toli nuo civilizacijos ir miesto tempo“, – sako „The Roop“ vadovas Vaidotas Valiukevičius.

Savo nauju kūriniu grupė kviečia visus nesustoti groti, atrasti ir tuo pačiu kitaip pažvelgti į gyvenimą, meną ir save.

Žaismingumas yra visame „Ohmygodable“ muzikiniame klipe, kurį režisavo Saulius Baradinskas. Jis anksčiau sukūrė vaizdo klipą ir kūriniui „Discoteque“.

Pasak S. Baradinsko, naujos dainos „Ohmygodable“ vizualizaciją įkvėpė graikų mitas apie Pygmalioną, kuris įsimylėjo jo išraižytą skulptūrą.

„Manau, kad Pygmaliono mitas ypač aktualus šiandien, nes gyvename socialinių tinklų amžiuje, kuriame savo socialinio tinklo „skulptūras“, norėdami būti mėgstami, priimami ir reikšmingi. Tai žmogiška. Tikriausiai kiekvienas iš mūsų turi šiek tiek Pygmaliono charakteristikų, – pasakoja S. Baradinskas. – Visas muzikinis klipas yra tarsi atskiras dieviškos svajonės mitas, kuris atsiranda garsių meno kūrinių pasaulyje. Linkiu, kad šiame mūsų muzikiniame vaizdo klipe žiūrovas atrastų tuos meno kūrinius ir kartu patirtų mūsų mitą, kaip vieną gražų sapną.“

„Dainos pavadinimas – naujas, retai sutinkamas žodis, apibrėžiantis žmogų ar reiškinį, jei pamatytumėte, pasakytumėte: „O Dieve“! Šiame klipe žiūrovas klaidžioja po visame pasaulyje žinomus meno kūrinius, kurie interpretuojami šiuolaikiniame kontekste. Manau, kad muzikinis klipas tikrai pasirodė ohmygodable“, – sako V. Valiukevičius.

Viskas nufilmuota „vieno paėmimo“ technika – vieno fotoaparato kadras, o vėliau papildyta „Meinart Animacijos Studio“ sukurta animacija. O vieną pagrindinių veikėjų – antikinę skulptūrą – muzikiniam klipui sukūrė skulptorius Donatas Jankauskas-Duonis.


Šiame straipsnyje: The Roopdainadaina Ohmygodable

NAUJAUSI KOMENTARAI

Alma!!

Alma!!  portretas
Puikus klipas! Puiki daina! Nuostabu!!!

Klaipedietė

Klaipedietė portretas
Gal pagaliau jau šį beproti Nerodykite niekur,labai Nemalonus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių