Romantiškoji J. Ware Lietuvoje pristatys naują albumą

  • Teksto dydis:

Nuoširdumu milijonus klausytojų visame pasaulyje pavergusi Jessie Ware pernai, po trejų metų pertraukos, pristatė  trečiąjį albumą „Glasshouse“.

Šiemet atlikėja atvyks į Lietuvą ir liepos 23 d. VU botanikos sode pristatys švelnias ir romantiškas meilės balades, teigiama organizatorių pranešime.

Dainininkės kelias į muziką buvo vingiuotas ir pilnas lemtingų likimo ženklų. Ji jau buvo pasiryžusi tapti sporto žurnaliste, tačiau netikėtas mokyklos bičiulio Jacko Penate`o pasiūlymas dainuoti pas jį tapo tuo pirmuoju žingsniu, kuris padėjo merginai pakerėti muzikos industriją. Vėliau ji koncertavo su elektroninės muzikos atstovu SBTRKT.


Debiutinę dainą J. Ware išleido  2011 m.  Po metų atlikėja įrašė albumą „Devotion“, kurį  iš karto pastebėjo  muzikos kritikai ir žurnalistai. Lyriškos ir svajingos J. Ware dainos rado atsaką ir žmonių širdyse. 2014 m. atlikėja išleido savo antrąjį albumą „Tough Love“, kuris kaip ir pirmasis, pateko į dešimties populiariausių Jungtinės Karalystės albumų sąrašą. Po jo sekė kūrybinė pertrauka, kurios metu atlikėja tapo mama.

Nors nauji J. Ware albumai neišleidžiami kasmet, kiekvienas jos darbas tampa tikru įvykiu muzikos pasaulyje ir yra labai laukiamas gerbėjų. Be to, jos vardą beveik kasmet galima išvysti prestižinių „Mercury Prize“, MOBO ir BRIT apdovanojimų nominantų sąrašuose.

Albumas atspindi visus mano pakilimus ir nesėkmes, baimes ir, aišku, visą naujos gyvybės atsiradimo grožį bei stebuklą.

„Iki šiol buvau išleidusi du albumus ir jutau, kad ne viskas, ką norėjau pasakyti, buvo į juos sudėta. Vis dar jutau kūrybinį alkį. Mano dukra tapo mano mūza ir įkvėpė mane naujoms kompozicijoms. Kūriau šį albumą su daugelių žmonių, tarp kurių „Francis and the Lights“, Ed Sheeran, Cashmere Cat, Julia Michaels, tačiau jis išėjo labai asmeniškas. Kai pradėjau dirbti su trečiojo albumo kompozicijomis, maniau, kad rašau tik atskiras dainas. Tačiau kai viskas susijungė, aš pamačiau, kad šis albumas įkvėptas ir skirtas mano šeimai: vyrui ir vaikui. Pastarieji metai buvo labai intensyvūs, o albumas atspindi visus mano pakilimus ir nesėkmes, baimes ir, aišku, visą naujos gyvybės atsiradimo grožį bei stebuklą“, – apie naujojo albumo atsiradimą pasakoja atlikėja.


2017 m. atlikėja pristatė savo naujausią albumą „Glasshouse“. Dėl aksominio balso ir romantiškos nuotaikos, kuria dvelkia J. Ware koncertai, dainininkė dažnai yra lyginama su Sade. Pati J. Ware ne vieną kartą yra sakiusi, kad ji nori tapti klasikine populiariosios muzikos atlikėja, kaip Whitney Houston ir Annie Lennox. „Jos yra išties ypatingos. Aš noriu būti tokia pati kaip jos“, – sako atlikėja.

Romantiškos J. Ware baladės liepos 23 d. skambės VU botanikos sode.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių