„Roko naktys“: kas dvi paras vyks trijose scenose?

  • Teksto dydis:

Festivalis „Roko naktys 2016“ šiais metais nugriaudės net trijose festivalio scenose, o įvairių roko atlikėjų klausytis bus galima nuo penktadienio pavakario iki sekmadienio paryčių.

Festivalio gausmas prasidės „Orixo“ scenoje: penktadienį, nuo 18.30 val. iki 2 val. nakties, čia gros „Ambera“, „Linchette Marcel“, „Ir visa tai kas yra gražu yra gražu“.

Pagrindinėje scenoje pirmieji susirinkusius sveikins „Jama & W“. Koncerto pradžia – 19.30 val. Kiek vėliau savo pasirodymais džiugins latviai „Sanctimony“ ir Lietuvos „BIX“.

„Į festivalį mes atsivežame sunkiąją artileriją – trimitus. Į savo roką įmaišysime vario ir tikimės, kad gausis geras derinys. Savo gerbėjams pagrosime tokias dainas, kurių beveik niekada nesame groję. Tarp jų – naujojo albumo kūriniai. kurie su trimitais skambiai puikiai, - pasakoja „BIX“ lyderis Saulius Urbonavičius-Samas. - Gyvai grojančiai grupei festivalis yra didelė šventė. Tai, kas grupės gyvenime įvyksta geriausio, nutinka būtent festivalio scenose. O ir publika čia būna tokia, kurios norisi labiausiai,  nes žmonės susirenka specialiai dėl muzikos. Jie nesibaimina pakilti nuo lovos ir sėsti ant skruzdėlyno. Žiemą visi grosime uždarose salėse, klubuose, kuriuose galimybės yra kur kas labiau ribotos, o „Roko naktyse“ bus daugiau laukinio šėlsmo ir tai mums teikia didelį džiaugsmą.“

Penktadienį Didžiojoje scenoje pasirodys amerikiečiai „Queen Kwong“ ir austrai „Russkaja“, o programą vainikuos Jeronimo Miliaus grupė „Soul Stealer“.

Cirko scenoje naktie metu roko diskoteką kuruos Kevin Mancuso.

Šeštadienį, nuo 11 val. ryto, susirinkusių laukia „Sagittarius“, „Fire It Up“, „Joio“, „Harta“, „Frank Fitts“ pasirodymai.  Kiek vėliau estafetę perims latviai „Tredkill Method“ ir pačios kiečiausios britės „The Pearl Harts“.

„Orixo“ scenoje šeštadienį, 14.40 val., veiksmą pradės „Low Budget Disco Project“, pavakario metu koncertuos „Wild Reason“, o naktį – „Silk & Velvet“ bei „The Mainroad“.

Pagrindinėje scenoje šeštadienį – visa armija geriausio roko: 19.30 val. pasirodys „Wolfsome“ iš Kauno, 20.20 val. vyks akustinis Aistės Smilgevičiūtės ir „Skylės“ koncertas, po jų griaudės „AC/DC Tribute.lt“, 22.30 val. koncertuos „Scarred“, lygiai vidurnaktį pasirodys olandai „Epica“. Vakarėlį pagrindinėje scenoje užbaigs „Thundertale“.

„Specialiai ta proga paruošėme kūrinius, kurie jau daug metų niekur nebuvo atliekami. Tai bus puiki galimybė prisiminti ar naujai susipažinti su dainomis, kurias atlikome dar 2005 metais, kai pirmą kartą žengėme į „Roko naktų“ sceną Plateliuose. Tai mums buvo pirmasis tokio masto festivalis ir pirma didelė scena, - pasakoja „Thudertale“ vokalistas ir gitaristas Laurynas Baškys. - Bus labai malonu grįžti į šią sceną. Panašus jausmas, kai susirandi senokai pamirštą daiktą, pavyzdžiui, knygą ar drabužį, ir vėl iš naujo negali nuo jo atsiplėšti. Šią idėją brandinome jau kurį laiką. Nusprendėme, kad bus gera tai padaryti „Roko naktys“ festivalio metu. Be to, mūsų akyse užaugo jau ne viena klausytojų karta. Kai kurie susipažinę tik su ta muzika, kuri skamba televizijos ekrane arba žino tik mūsų tautinę programą. Tačiau tai tik dalis „Thundertale“ kūrybos.“

L. Baškys pamena, kad anksčiau festivalyje būdavo nuo pat pradžios, o išvažiuodavo tik jam pasibaigus. „Tačiau dabar negalime sau leisti gulėti ant pievelės ir klausytis muzikos dvi paras. Į festivalį atvykstame ir iškart lipame į sceną. Iš vienos pusės gaila, nes tam jaučiame stiprią nostalgiją, festivalio gyvenimas mus stipriai įtraukdavo, po jo grįždavome kaip iš kito pasaulio. Kita vertus, matome ir pliusą: ant scenos lipame dar neišeikvoję savo.Taigi, šeštadienį bus labai gera pamatyti mūsų mėgiamą publiką ir pajusti, kad viskas juda pirmyn.“

„Roko naktys 2016“ Zaraso ežero saloje vyks rugpjūčio 5-6 dienomis. Bilietus galima įsigyti festivalio puslapyje rokonaktys.lt ir „Tiketoje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių