Reporterė iš Lisabonos: čia gerokai daugiau futbolo nei „Eurovizijos“ fanų

Per „Eurovizijos“ įkarštį ne visi gyvena konkurso nuotaikomis – portugalai nekantriai laukia futbolo čempionato, o kai kurie net nežino, kada vyks šis muzikos renginys, teigia kolegė iš Lisabonos Ernesta Žukauskaitė. Vis dėlto, priduria ji, miestas yra pasipuošęs, o areną saugo milžiniškos policijos pajėgos.

Portugalams įdomesnis futbolas

E. Žukauskaitė pasakoja, kad daugiausia apie „Euroviziją“ buvo kalbama tik nacionalinio Portugalijos transliuotojo RTP bangomis, tačiau internetinėje žiniasklaidoje informacijos nėra daug. „Jeigu ir rašo kažką, tai apie savo šalies atstovus, kitos šalys ne itin įdomios. Patiems portugalams labiausiai patinka Izraelio atlikėja Natta, taip pat jiems įdomi latvė Laura Rizzotto, bet ne dėl dainos, o dėl kilmės – ji pusiau brazilė, mokanti portugalų ir latvių kalbą“ – pasakoja E. Žukauskaitė.

Anot E. Žukauskaitės, portugalams nėra įprasta, kad yra tokių atsidavusių „Eurovizijos“ fanų, kurie kiekvienais metais keliauja į skirtingą šalį ir žino visą konkurso istoriją.

Iki šių dienų „Eurovizija“ Portugalijoje nebuvo labai populiarus šou.

„Iki šių dienų „Eurovizija“ Portugalijoje nebuvo labai populiarus šou – čia gerokai daugiau futbolo fanų ir ne paslaptis, kad yra žmonių, kurie dar nežino, kada vyks „Eurovizija“ ir kas jai atstovauja. Kartais susidaro įspūdis, kad jiems lyg ir neverta per daug domėtis „Eurovizija“, bet futbolo jie laukia“, – tikina žurnalistė.

Vis dėlto Lisabonoje netrūksta ženklų, liudijančių apie artėjantį didžiulį renginį – eurovizinės vėliavos iškabintos jau prieš mėnesį, areną supa gausios policijos pajėgos.

I. Zasimauskaitės suknelė išrinkta mėlynojo kilimo favorite

Po sekmadienį vykusios iškilmingos „Eurovizijos“ atidarymo ceremonijos Lietuvos atstovė neliko nepastebėta. E. Žukauskaitė atskleidė, kad internetinis portalas Observator.tv euroviziniais taškais įvertino mėlynuoju kilimu žengusių atlikėjų apdarus ir daugiausia – 12 taškų – surinko Lietuvos, Latvijos ir Estijos atstovių suknelių trio.

Po pirmadienį vykusios generalinės repeticijos eurovizinės delegacijos vadovas Audrius Giržadas pripažino, kad diena buvo labai varginanti, tačiau sėkminga.

„Visą dieną reikėjo praleisti uždaroje erdvėje, kur vieni šoka, kiti dainuoja, treti ratais vaikšto iš nerimo. Atmosferoje buvo jaučiamas jaudulys, tačiau generalinė repeticija buvo daug sklandesnė nei pirmoji, Ieva padainavo gerai. Šį vakarą bus dar viena repeticija, tobulinsime iki galo“, – pasakoja A. Giržadas ir primena, kad jau vakar įvyko pusė konkurso, nes visų dalyvaujančių šalių ekspertų komisijos surašė savo balsus atlikėjams.

Šiais metais Lisabonos arenoje nebus jokių LED ekranų, todėl atlikėjai, norėdami pagražinti savo pasirodymus, atsivežė begalę rekvizitų.

„Dekoracijų daugybė, o laiko eteryje tarp dainų tiek pat, kiek ir anksčiau – 40 sekundžių. Viską sutvarkyti per tiek laiko didžiulis iššūkis“, – neabejoja A. Giržadas.

I. Zasimauskaitės pirmajame pusfinalyje pasirodo šešta, tarp favoritais laikomų Čekijos ir Izraelio atstovų. Tačiau A. Giržadas mano, kad iš pirmo žvilgsnio nepalanki pozicija nėra tokia jau bloga: „Iš pradžių nerimavome, bet po to pagalvojome, kad visame pusfinalyje dainos garsios ir šoklios, tikrų baladžių – tik viena kita. Ievos pasirodymas bus puikus kontrastas, kuriam išryškėti padės ir  organizatorių lyg netyčia padaryta paslauga – reklama po mūsų pasirodymo, per kurią žiūrovai turės laiko įsiminti Ievą.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių