Rekordinis balsavimas lemtingas buvo dviem „Eurovizijos“ dalyviams

Šeštadienio vakarą nacionalinė „Eurovizijos“ atranka sulaukė itin didelio žiūrovų aktyvumo balsuojant, tačiau tai neišgelbėjo dviejų dalyvių, kurioms atranką teko palikti. Konkurse toliau nebedalyvaus Saulenė Chlevickaitė ir Milda Martinkėnaitė.

Bendri balai:

Donny Montel – 12

A. Pilvelytė – 10

E. Jennings – 8

R. Ščiogolevaitė – 7

I. Zasimauskaitė – 6

R. Kirilkinas – 5

Catrinah – 4

V. Lacko – 3

M. Martinkėnaitė – 2

S. Chlevickaitė – 1

Atrankos dalyvius vertino keturių narių komisija: LRT Opus vadovas Darius Užkuraitis, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, operos solistė Nomeda Kazlaus  ir pirmą kartą kandidatus į „Euroviziją“ vertinanti atlikėja Justė Arlauskaitė-Jazzu.

Nacionalinę atranką pradėjo Catrinah su daina „Be Free“. „Kad ir ką bedainuotum, žiūrovus nusineši kartu. O daina – labai stipri“, – išgirdusi kūrinį komentavo Jazzu. Catrinos pasirodymą jau ketvirtąjį kartą stebėjęs D. Užkuraitis teigė, kad šis atlikimas buvo pats geriausias. „Šįkart buvote kosminė mergina su dėmesį atkreipiančia apranga. Minimalus jūsų sukurtas šou labai tiko dainai“, – komentavo LRT Opus vadovas.

Antrasis į sceną lipo dainininkas Ruslanas Kirilkinas, atlikęs kūrinį „In My World“. „Dainuodamas spindite nuoširdumu. Tačiau norėtųsi, kad vaikščiojimas stiklo duženomis atsispindėtų jūsų veido išraiškoje“, – sakė N. Kazlaus. R. Zilnio nuomone, atrankoje likusiems atlikėjams jau reikėtų galvoti apie finalinį pasirodymą „Pamąstykite apie tai, kad vienam atlikėjui scenoje būti yra labai sudėtinga, galbūt į pasirodymą reikėtų įtraukti daugiau žmonių“, – svarstė R. Zilnys. O Jazzu ir N. Kazlaus pasirodyme pritrūko kulminacijos.

Milda Martinkėnaitė atliko nuotaikingą dainą „If Tomorrow Never Comes”. Skambant dainai, ekranuose po laukus važinėjo rožiniai traktoriai, atkreipę R. Zilnio dėmesį. „Kai kalbėjausi su vyriausiuoju „Eurovizijos“ prodiuseriu, jis sakė, jog „Eurovizijai“ reikalingi linksmi ir šiek tiek kičiniai kūriniai. Jūsų daina atitinka šiuos standartus. Tačiau jei nuspręstumėte tobulinti pasirodymą, siūlyčiau į sceną atsitempti tikrą traktorių, ir vairuotojo vietoje pasodinti Benediktą Vanagą“, – juokaudamas kalbėjo R. Zilnys.

Jazzu užkliuvo aranžuotė, tačiau, atlikėjos teigimu, daina yra be reikalo nuvertinta. „Ji būtų finaliniame mano dainų trejetuke“, – patikino ji.

Erica Jennings atliko savo kūrybos dainą „Leading Me Home“. Dainos metu už atlikėjos nugaros stovėjo daugybė veidrodžių.  „Labai palaikau Ericą – ji yra labai šarminga, tokia pati yra ir daina. Mane šis kūrinys palietė iš karto, pati norėčiau jį atlikti. Neslėpsiu, E. Jennings šiemet yra mano favoritė“, – komplimentų negailėjo Jazzu.

R. Zilnio nuomone, veidrodžių sprendimas netrukdo, tačiau jo galėtų ir nebūti. O tarp pritariančiųjų vokalistų galėtų atsirasti vyriškas balsas, kuris pridėtų daugiau sodrumo.

Jam antrino ir D. Užkuraitis. „Erica dainą įvilko į eurovizinį rūbą ir nežinau, ar tai yra gerai. Man ši daina paliko didžiausią įspūdį, kai buvo atlikta patį pirmąjį kartą“, – teigė jis.

Saulenė Chlevickaitė žiūrovus kaskart nustebina skirtingais pasirodymais. Šįkart ji dainą „Strong“ atliko tarp scenoje pastatytų manekenų. „Kiekvienas jūsų numeris yra kitoks, tačiau šio režisūrinio sprendimo nesupratau. Kita vertus, manau, kad šįkart sudainavote geriausiai“, – tikino R. Zilnys. D. Užkuraitis pasidžiaugė atlikėjos kūrybingumu ir patikino, kad tokių dainininkų Lietuvos scenoje trūksta.

S. Chlevickaitę scenoje keitė Aistė Pilvelytė su daina „You Bet“. Šįkart dainininkė savo pasirodyme atsisakė teatro elementų.

„Manau, kad tai buvo jūsų stipriausias pasirodymas. Girdžiu patobulėjusią anglų kalbą. Tai viena iš nedaugelio dainų, kurios metu per kūną bėgioja šiurpuliukai“, – tikino N. Kazlaus. D. Užkuraičio manymu, A. Pilvelytė yra kovotoja, nes praėjusį kartą gavusi šaltą dušą, nepalūžo, o klausytis šios dainos jam – didžiulis malonumas.

„Jei laimėsite šią atranką, pergalės priežastis bus ne perukai ar pieštos ašaros, o jūsų aistra, įsijautimas į šią dainą ir nežemiška beprotybė, kurią transliuojate dainos metu“, – tikino R. Zilnys.

Valdas Lacko atliko dainą „Stay Tonight“. „Man patinka pasirinkimas dainuoti dalelę kūrinio lietuvių kalba. Tačiau nesuprantu, kam pasirodyme reikalingi šokėjai. Be to, pastebėjau nemažai intonacinių netikslumų“, – komentavo Jazzu. R. Zilnio manymu, pasirodymas buvo energingesnis ir atlikėjas scenoje šįkart jautėsi laisviau.

Dainą „United“ atliko dainininkė Rūta Ščiogolevaitė. „Tekstas – labai stipri šios dainos dalis, su ja siejasi daugybė skirtingų temų – nuo žmonių draugystės iki klimato kaitos. Manau, šiai dainai labai tiktų skirtingų rasių pritariantieji vokalistai“, – dėstė R. Zilnys. D. Užkuraičio teigimu, kai atlikėjas tiki daina, gerai ją ir atlieka. Belieka, kad ja patikėtų komisija ir žiūrovai.

Donatas Montvydas atliko dainą „I‘ve Been Waiting For This Night“. „Noriu pagirti Donatą ir juo pasidžiaugti. Tai, vienareikšmiškai, yra visai kitas lygis“, – pasirodymą komentavo Jazzu. N. Kazlaus nuomone, tai buvo geriausias D. Montvydo numeris.

„Ši daina ir atlikėjas yra tie, kuriais aš tikiu. Donatas yra charizmatiškas, transliuoja tam tikrą energiją. Finale išrinkti nugalėtoją bus tikras galvos skausmas“, – savo nuomonę išsakė D. Užkuraitis.

R. Zilnio manymu, iki smulkmenų suplanuotas pasirodymas gali pakišti koją. „Vienintelis dalykas, kurį galėsite kaltinti, jei jums nepavyks nugalėti, bus preciziškas pasirodymas. Kiekvienas jūsų žingsnis ir žvilgsnis yra suplanuotas. Tad žingsnis ne ten pakeistų ir gal net sugriautų visą pasirodymą. Tikiuosi, suprantate šią riziką“, – kalbėjo muzikos apžvalgininkas.

Paskutinioji atrankoje pasirodė Ieva Zasimauskaitė, atlikusi dainą „Life“ (Not That Beautiful). N. Kazlaus manymu, I. Zasimauskaitė yra gera mokinė, atsižvelgianti į komisijos komentarus. „Šiandien pademonstravote puikius gebėjimus, išgyvenote dainą ir perteikėte visas emocijas. Jums Lietuva yra per maža, turėtumėte išplaukti į platesnius vandenis“, – komplimentus žarstė operos solistė.

Jazzu manymu, „Eurovizijai“ reikia ne universalumo, o unikalumo. Atlikėjos teigimu, I. Zasimauskaitės balsas toks ir yra – prikaustantis dėmesį nuo pat pirmų natų.

„Ši daina –  iš tų, kurias klausant užsimiršti. Jei ši daina skambėtų „Eurovizijoje“, bijau, kad žmonės gali pamiršti balsuoti“, – pusiau juokais pasirodymą komentavo D. Užkuraitis.


Šiame straipsnyje: Eurovizijaatrankakonkursas

NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Bebalsiu paradas ir juokinga komisija:(((
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių