Rekordinę kelionę dviračiu aplink pasaulį planuojantis britas aplankys ir Lietuvą

  • Teksto dydis:

Britų nuotykių ieškotojas tikisi iš naujo apibrėžti žmogaus galimybių ribas - jis bandys per 80 dienų dviračiu apkeliauti pasaulį ir dabartinį rekordą taip pagerinti daugiau nei dvejomis savaitėmis.

Kelionės metu jis užsuks ir į Lietuvą.

Markas Beaumontas (Markas Bomontas) kelionę pradės liepos 2 dieną. Jis dviračiu sieks nuvykti beveik 27 tūkst. kilometrų, o tai yra 16 valandų važiavimo per dieną.

„Aš noriu iš naujo apibrėžti žmogaus galimybių ribas įrodydamas tai, kad įmanoma yra netgi tai, kas atrodo neįmanoma“, - sakė M.Beaumontas.

Jis kelionę pradės Paryžiuje ir per Lenkiją, Lietuvą, Rusiją ir Mongoliją vyks į Pekiną.

Tada entuziastas vyks į Australiją ir Naująją Zelandiją. Iš ten jis skris į Jungtines Valstijas, kur tęs kelionę dviračiu. Iš Ankoridžo M.Beaumontas vyks į Halifaksą Kanadoje.

Galiausiai lėktuvo pagalba vėl atsidūręs Portugalijoje jis iš ten per Ispaniją grįš į Paryžių.

Kad pasiektų užsibrėžtą tikslą, M.Beaumontas per dieną turės numinti 386 kilometrus. Jis ketina per dieną suvartoti maždaug 8 tūkst. kalorijų maisto ir išgerti dešimt litrų vandens.

Šiuo bandymu sportininkas siekia susigrąžinti pasaulio rekordininko titulą.

2008 metais jis pasaulį dviračiu apkeliavo per 194 dienas. Dabartinį rekordą yra pasiekęs Naujosios Zelandijos pilietis Andrew Nicholsonas (Endriu Nikolsonas). Jam apkeliauti pasaulį 2015 metais pavyko per 123 dienas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių