Radviliškis pasirengęs sutikti geriausiąjį vairuotoją

  • Teksto dydis:

Šeštadienį, rugsėjo 26-ąją, pasibaigus trečiojo etapo varžytuvėms, vyksiančioms prekybos ir pramogų centro „Ozas“ automobilių aikštelėje ant pastato stogo (3B aukštas), paaiškės paskutinis konkurso „Geriausias Lietuvos vairuotojas 2015“ finalininkų septintukas.

Sostinėje paskutinius kelialapius iškovoję pretendentai dėl teisės vadintis geriausiu kartu su kitų dviejų etapų Klaipėdoje ir Kaune nugalėtojais jau kitą dieną, rugsėjo 27-ąją, rungsis renginio finale, kur varžysis 15 vyrų ir 6 dailiosios lyties atstovės.

„Mums pirmą kartą patikėta tokia garbė priimti pretendentus dėl teisės vadintis geriausiais šalies vairuotojais, - finalo išvakarėse renginio spaudos centrui, viešųjų ryšių agentūrai „Visus Bonus“ sakė Radviliškio rajono savivaldybės meras Antanas Čepononis. – Mielai laukiame ir esame pasirengę gražiai sutikti ne tik visus finalininkus ir konkurso organizatorius, bet ir žiūrovus, kuriems tokie konkursai – veiksmingiausia agitacija, jog kelių eismo žinias bei praktinius įgūdžius būtina atnaujinti ir nuolat tobulinti“.

Mero nuomone, didžiausia Lietuvos žurnalistų autoklubo jau keturioliktus metus paeiliui surengto geriausiojo vairuotojo konkurso reikšmė būtent ta, kad ruošdamiesi jam tobulinasi, gilinasi į naujausias kelių eismo traktuotes didžiulis būrys vairuotojų, savo pavyzdžiu užkrečiančių dar daugiau žmonių.

Sveikintina ir tai, jog renginio nuostatai verčia ne tik atnaujinti teorines žinias, bet ir tobulinti praktinius vairavimo įgūdžius, nemažai prakaito išlieti besitreniruojant specialiose aikštelėse. Visa tai duoda apčiuopiamų rezultatų keliuose.

„Nors mūsų rajoną neigiama prasme labai išgarsino ta neseniai įvykusi tragiška avarija, kai po girto tolimųjų reisų vairuotojo vilkiko ratais žuvo jauna, tik pradėjusi karjerą policininkė, tačiau tai nelemtas atsitiktinumas, o ne tendencija. Todėl negaliu nepasidžiaugti rajono keliuose mažėjančiu avaringumu, - sako meras A. Čepononis. – Manau, jog tam nemenkos įtakos turėjo ir nutiestas keturių eismo juostų kelias per miestą, o labiausiai - kryptingos šalies bei rajono atitinkamų organizacijų ir žinybų pastangos. Ne išimtis ir tokie konkursai, skatinantys vairuotojus tobulėti, rodyti daugiau pakantumo vienas kitam, draugiškiau elgtis keliuose kasdieną sėdint prie vairo“.     

Meras įsitikinęs, jog tokie renginiai naudingi ne tik juose dalyvaujantiems, bet ir žiūrovams, šįkart dar neišdrįsusiems stoti į atviras konkurso batalijas. Juk geras pavyzdys – užkrečia.

Šįkart ir patys konkurso organizatoriai žiūrovus pasistengs įtraukti į sportines batalijas ir yra parengę jiems įvairiausių, daugeliui ko gero dar nematytų atrakcijų.

Į klausimą kokį vairuotoją jis laikytu geru, meras A. Čepononis atsakė ilgai nedvejodamas, -  „Tokį, kuris išmano ne tik techniką, bet ir turi supratimą apie gyvenimą, kuris turi palaikymą šeimoje – toks ne tik galvos, bet ir tinkamai elgsis ir kelyje“.

Visos šios savybės neabejotinai lydės ir „Geriausiąjį Lietuvos vairuotoją 2015“, kurį sužinosime sekmadienio, rugsėjo 27-osios pavakarę Radviliškyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių