R. Šilanskas: jei žmogus trenkiasi galva į sieną, ar čia humoras?

Anekdotų karaliumi daug metų tituluojamas Raimondas Šilanskas, įsijungęs televizorių, žiūri kelias žinių laidas, transliacijas apie žūklę, bet niekas jo nepriverstų žiūrėti serialų.

– Kas jums yra televizija – galimybė išvysti Raimondą Šilanską, pasakojantį anekdotus?

– Ne, savęs beveik nežiūriu. Na, kartais, ypač kai padarau klaidų. Įdomu, ar jas sudėjo, nes nufilmavus niekas neleidžia pakartoti. Tad smalsu, ar demonstruos mano liapsusus. Kitą kartą stengiuosi to nedaryti.

– O kas televizijoje jums svarbiausia?

– Žinios. Sportas. Žiūrėdamas žinias visą laiką einu per kanalus. Vienos trumpesnės, kitos ilgesnės, bet svarbu ir įdomu pažiūrėti, kaip vienas ar kitas kanalas vertina ir pateikia įvykius. Visi suprantame, kad skirtingi žmonės sėdi televizijoje ir skirtingai vertina politinius dalykus, kriminalinius.

– Netikite televizija?

– Faktiškai ne. Pažiūriu skirtingus šaltinius ir susidarau savo nuomonę.

– Yra dar laidų, kurių stengiatės nepraleisti ar bent neperjungti nuotolinio valdymo pultelio?

– Visada žiūriu laidas apie žvejybą. Jos skirtingos ir kiekvienoje laidoje randi kažką sau artimesnio – ir "Viename gale kablys", ir "Šiandien kimba".

– Kas jus nustebino?

– Seku naujienas. Man buvo netikėta, kad ir Lietuvoje ežere galima žvejoti ant negyvos žuvelės. Esu tai daręs Airijoje, Švedijoje, bet upėse, srovėje. O čia – ežere. Kartais pažiūriu ir Rūtos Janutienės laidą. Man patinka, kai ji ateina pilietiškai nusiteikusi. Bet atrodo, teškia faktus, viskas akivaizdu, o niekas nesikeitė ir nesikeičia – tai baisiausia. Valdininkams viskas – kaip vanduo nuo žąsies.

– Televizija bejėgė?

– Taip. Valdininkas sėdi ir sėdės, o Jėzau.

– Kai kurie Rūtos Janutienės nemėgsta dėl agresyvaus, aršaus vedimo būdo. Jums ji – mėgstamiausia laidų vedėja?

– Viena mėgstamiausių! Ji ateina su savo ryškia pilietine pozicija. Gal klystu, bet neatrodo, kad kažkieno užsakyta. Tai normali pilietinė pozicija, kuri teisingai pjauna visus tuos niekdarius, arba, kaip aš vadinu, blogiukus.

Patinka ir KK2. Jų subtili, lengvutė ironija, betarpiškas laidos vedimas. Tiesa, kartais perspaudžia. Man nepatinka, kai televizija suranda herojų – šiek tiek ligonį. Ir atsiranda nauja korta. Kaip Valinskas rado Nedzinską arba KK2 – Betmeną. Na, užuojauta jiems, bet nejaugi jie nesupranta, kad vyksta lengvas pasityčiojimas iš tų žmonių?

"Info TV" kanalo naujienų laidos "Info diena" vedėjas Viktoras Jakovlevas. Informuoja gražiai, subtiliai, be savo pozicijos. Yra žmonių, kurie laidas veda normaliai.

– O kas laidas veda nenormaliai? Prašom kortas ant stalo – pavardes!

– Oi, ne, nesakysiu. Nepatinka, kai matai vieną žmogų ir jis eina per visas televizijas. Ir metų metais niekas nesikeičia. Tie patys bajeriai, juokeliai, intonacijos. Buvo puiki laida-renginys "Auksiniai svogūnai". Kartą per metus. O dabar kiek tų "Svogūnų"? Ką ten naujo prigalvosi? Dabar tuos svogūnus dalija už bet ką. Daugiau "Svogūnų" nežiūriu.

– Kokių dar laidų niekada nežiūrite?

– Niekas gyvenime neprivers manęs žiūrėti serialų – nei meksikietiškų, nei turkiškų, nei lietuviškų.

– Bet pagalvokite, kaip smagu – gurkšnojate alų, arbatą arba vandenį ir sekate nesibaigiančią herojų epopėją.

– O, Jėzau, niekada. Žmogus ir taip trečdalį gyvenimo pramiega, tad kam dar tuščiai leisti laiką? Geriau su dukra rogutėmis pasivažinėsime nuo kalno arba paslidinėsiu Lenkijoje.

– Dukrai jau devyneri. Kokias laidas ar animaciją jai ribojate?

– Stengiuosi nerodyti tų amerikietiškų, japoniškų filmukų, kur daug kariauja, mušasi. Geriau tegul žiūri senąją animaciją. Ji dažnai žiūri filmukus ir per kompiuterį, tačiau su žmona kontroliuojame, ką žiūri.

Žiūrime, ypač žmona, kokį gerą, klasikinį filmą. Taip, yra sakoma, kad dėl skonio nesiginčijama. Na, neseniai jos mielai pažiūrėjo pirmąją filmo "Likimo ironija, arba Po pirties" dalį. Sutinku, geras, klasikinis filmas. O antroji dalis jau tik nevykęs dublis, kaip ir dauguma filmų, kuriuos bando kopijuoti kiti. Dukrai tai ir gera kalbos mokykla. Stengiuosi, kad ji mokėtų ne tik angliškai, bet ir rusiškai. Kalbos – gerai. O aš filmus žiūriu kino teatre.

– Ar nors vienai humoro laidai Lietuvoje galima uždėti mažą pliusiuką?

– Ar Lietuvoje yra humoro laidų? Na, vienintelė, su politiniu atspalviu, – "Dviračio šou". Kitos – iš užsienio laidų paimti vaizdo klipai. Kai kurie labai baisūs. Ar juokinga, kai žmogus važiuoja motociklu ir trenkiasi galva į sieną? Ar juokinga juoktis iš nelaimių? Man – baisu. Ir stengiuosi, kad dukra nematytų, o jei mato, aiškinu – tai nejuokinga, negerai, tam žmogui skauda. Taip juokinga, kad net graudu.

– Jei jums pasiūlytų: Šilanskai, kurkite laidą, pinigai – ne problema. Apie ką būtų nauja laida? Apie žūklę ar anekdotus?

– Rimtos nekurčiau. Žinoma, tai būtų humoristinė laida. Jei nestigtų finansų, surinkčiau geriausius Lietuvos humoristus, nors kiek ten jų yra. Ir daryčiau linksmą, humoristinę laidą, be iškarpų iš užsienio kanalų. Man buvo dvi idealios humoro laidos, kurias darė Rolandas Kazlas. Tad ir kurčiau kažką panašaus į jo laidą "Nekenčiu reklamos". Tai buvo linksma ir įdomu. Iki šiol tokios laidos nekuria ir turbūt dar ilgai ilgai niekas nekurs.

Kai žmogus, pavargęs nuo darbų, problemų grįžta namo, o šaldytuvas tuščias, vaikai neturi batų, lieka bent televizorius. Žinoma, problemos niekur nedings, bet bent jau tuo metu tegul jis atsipučia, pasijuokia ir pasijunta linksmas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siaubas

siaubas portretas
saugokime vaikus nuo šito „karaliaus“ „jumoro“...

jiolgis

jiolgis portretas
teisingai pakalbejo

petras

petras portretas
Saunuolis,sekmes...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių