R. Rudokas: „Rezidentų“ filmavimo aikštelėje nėra laiko mokytis teksto

  • Teksto dydis:

Jau nuo gruodžio 5 d. TV3 eteryje – trečiasis komiško medicinos serialo „Rezidentai“ sezonas. Kol serialo gerbėjai su nekantrumu laukia pirmosios serijos, kūrybinė komanda praskleidė filmavimo užkulisius ir kviečia žvilgtelėti ten, kur paprasti žiūrovai nepatenka.

Serialo režisierius ir vieną pagrindinių vaidmenų atliekantis Ramūnas Rudokas tikina, kad filmavimo aikštelėje juokas skamba itin dažnai, tačiau neneigia esantis griežtas ir reiklus režisierius.

Aktorius ir režisierius neslepia, kad kartais filmavimo aikštelėje susikaupti būna itin sunku, mat joje juokas skamba kone visą dieną. „Jau pats žanras – situacijų komedija, kalba už save. Jei statant situacijų komediją patiems bus nejuokinga, tai manau, kad ir žiūrovas nesijuoks. Stengiamės ir patys pasilinksminti, kad ir patiems būtų juokinga“, – serialo filmavimo užkulisius atskleidė R. Rudokas.

Tačiau pats Ramūnas prisipažįsta esantis griežtas ir reiklus režisierius, o darbas filmavimo aikštelėje vyksta greitai ir sklandžiai: „Stengiamės dirbti ir filmuoti taip, kaip jau įpratome – greitai. Visi nauji žmonės tik atėję su baime akyse stebėjo likusio kolektyvo tempą. Bet jie labai greitai suprato, kad čia ne juokai, filmavimo aikštelėje nėra laiko mokytis teksto. Visi jau turi ateiti pasiruošę, žinodami, ką ir kaip vaidins. Tada darbas vyksta sklandžiai“.

„Rezidentų“ prodiuseris Arūnas Pukelevičius juokiasi, kad dirbti su R. Rudoku nėra lengva, nes jis mėgsta geležinę tvarką. „Filmavimo tempas greitais ir didelis. Dirbant su Ramūnu žodžio „palauk“ nėra. Jis griežtas. Chebra neturi net kada parūkyti. Jis toks vyturys, filmuoti dažniausiai pradedame jau nuo septynių ryto“, – atvirai pasakojo prodiuseris.

Serialo „Rezidentai“ trečiąjį sezoną ir toliau režisuojantis aktorius R. Rudokas žada, kad jau netrukus gerbėjai išvys dar šmaikštesnes ir komiškesnes scenas televizijos ekrane. Naujose serijose žiūrovai sutiks net tris naujus rezidentus: visiems jau gerai pažįstamo Viktoro Hugo Paplavskio dukterėčią iš Kauno, apsukruolį iš Klaipėdos ir periferijos atstovą iš Jurbarko.

„Kadangi atsiranda nauji rezidentai, tai tikiuosi, kad jie atsineš savo bagažą, kuris bus įdomus ir patrauklus. Tikiuosi, kad nenuvilsime žiūrovų ir tai bus ne paskutinis sezonas“, – šypsodamasis kalbėjo serialo aktorius ir režisierius R. Rudokas.

Trečiajame serialo sezone paaiškės, kuris rezidentas su trenksmu išeis, kaip V. H. Paplavskiui seksis atsisakyti taurelės ir kaip iš Amerikos grįžusi Angelė sutars su Inetos Stasiulytės kuriama heroje Silvija. Tuo tarpu rezidentas Alvydas Gaulė regs naujus romanus, Teisutis Kupstas mėgins atsikratyti pravardės, o venerologu tapęs Piteris Riauka toliau bandys prisitaikyti prie gyvenimo Lietuvoje ir ieškos teisybės.

Komiškas medicinos serialas „Rezidentai“ – nuo gruodžio 5 d. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių