R. Mikelkevičiūtė palieka labdaros fondą „Mamų unija“

  • Teksto dydis:

Žurnalistė Rūta Mikelkevičiūtė nusprendė palikti labdaros fondą „Mamų unija“. Jos pareigas ir teises fonde perima itin patyręs NVO veikloje, Amerikos prekybos rūmų valdybos pirmininkas, „Vaikų ligoninės paramos fondo“ patarėjas, ilgalaikis buvęs „Gelbėkit vaikus“ valdybos pirmininkas, taip pat fondo„Lietuvos vaikų viltis“ Los Andželo skyriaus atstovas Lietuvoje Tadas Vizgirda.

„Šio sprendimo priežastis – pagausėjusi šeima. Svarbiausios man yra mamos pareigos. Noriu skirti šeimai daugiau laiko ir atiduoti savo mylimiems žmonėms skolas, kurių susikaupė nemažai“, – taip savo sprendimą palikti fondą, aiškino R. Mikelkevičiūtė.

Ne vieną labdaros renginį organizavusi ir vedusi žurnalistė, kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadorė „Mamų unijos“ fondą įkūrė prieš 8 metus, kartu su fotografe Egle Mėlinauskiene. „Kad mano pasitraukimas nesukeltų fondui nepageidaujamų problemų ir būtų sklandus, paprašiau Tado Vizgirdos pagalbos. Itin patyrusio NVO sektoriuje žmogaus žvilgsnis, žinios ir patirtis bus labai naudingi „Mamų unijai“.

T. Vizgirda yra Amerikos lietuvių Navickų šeimos, kuri puoselėja labdaros tradicijas Lietuvoje, atstovas. T. Vizgirdos mama Danguolė Navickienė, „Lietuvos vaikų viltis“ Los Andželo skyriaus įkūrėja, yra skyrusi daugiau nei 3 milijonus dolerių Lietuvos vaikų, patyrusių nudegimus, gydymui ir vaikų ligoninės palatų remontui. Amerikos prekybos rūmų valdybos pirmininkas yra ir vienas iš NVO veiklos pradininkų Lietuvoje.

„Vertinu man išreikštą pasitikėjimą. Pasidalinsiu visomis savo žiniomis ir patirtimi, kad „Mamų Unija” toliau sėkmingai tęstų savo veiklą“, – teigė T. Vizgirda.

Fondas „Mamų unija“ vykdė ir vykdo daug projektų skirtų onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams: atnaujino palatas ligoninėje, finansiškai rėmė šeimas, kurių vaikams prireikė gydymo užsienyje, padėjo įsigyti vaistų, pildė vaikų svajones.

„Džiaugiuosi, kad galėjau prisidėti prie sirgusių ir sergančių vaikų gerovės“, – sakė R. Mikelkevičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių