R. Lukoševičiūtė: didžiausias malonumas – grįžus namo apkabinti mylimą žmogų

Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė (41) prieš bene du dešimtmečius įsiveržė į pramogų ir žiniasklaidos pasaulį debiutuodama kaip BTV laidos „VRS kamera“ vedėja. Ryški ir ekstravertiška moteris sparčiai kilo karjeros laiptais realizuodama save skirtingose kūrybinėse ir sceninėse veiklose.

 

Ne mažiau „už kadro“ nei prieš kamerą dirbanti Rūta sako, jog dabar kiekviena diena – tarsi menas. Nors nepriklausomos ir savarankiškos moters įvaizdis atlikėją lydėjo daugelį metų, šiandien ji teigia atradusi gyvenimo meilę ir šeimyninę laimę.

– Pradėjote vesti kulinarines „Virtuvės istorijas“, be to, esate ir šios laidos vykdančioji prodiuserė. Nors prie kūrybinės komandos prisijungėte tik šį, ketvirtąjį, sezoną, akivaizdu, jog tai jums ne nauja patirtis. Kaip jaučiatės šį kartą?

Didelis džiaugsmas yra būti tiesiog savimi. Šis suvokimas man padeda kasdieną: nuoširdžiai bendrauju su žmonėmis ir jie man atsako tuo pačiu.

– Daug kas įsivaizduoja: jei nevedi kokios nors laidos, vadinasi, užsiimi kita veikla, nesusijusia su televizija. Mano atveju yra kitaip. Nuo pat karjeros pradžios dirbu prie skirtingų televizijos projektų „už kadro“. Ir, patikėkite manimi, tai ne mažiau įdomios ir atsakingos pareigos, nei būti TV laidos vedėja.

Štai, pavyzdžiui, dabar su dideliu džiaugsmu važiuoju į nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laidos filmavimą. Šio projekto vykdančiąja prodiusere dirbu jau antrus metus iš eilės. Prodiuserinis darbas man suteikia tiek pat džiaugsmo, kiek ir buvimas „kadre“ su keptuve rankoje „Virtuvės istorijose“. Jaučiuosi puikiai.

– Panašu, jog šie metai jums prasidėjo intensyviai.

– Šiuo metu tos veiklos tikrai yra daug, tačiau stengiuosi viską suderinti. Ypač dabar, kai pirmą sykį tapau oficialia žmona. Laviruoju tarp darbinės veiklos ir šeimos, kurią be galo myliu.

– Ar buvimas mama, žmona ir aktyvi profesinė veikla leidžia laiko skirti ir sau? Kaip atsipalaiduojate, rūpinatės fizine sveikata?

– Dabar man didžiausias malonumas – grįžus namo apkabinti mylimą žmogų. Tai – mano terapija. Tuomet atrodo, kad viskas pasaulyje išnyksta, jaučiuosi rami, mylinti ir mylima. Jaučiuosi laiminga.

Kita mano atsipalaidavimo priemonė yra kelionės. Stengiuosi kuo dažniau keliauti, kuo daugiau pamatyti ir patirti. Džiaugiuosi, kad dabar fiziškai esu aktyvesnė. Praėjusią vasarą su vyru ir dukryte dažnai keliavome po Lietuvą, leisdavome laiką prie jūros, ežero ar upės, žaisdavome tinklinį, daug vaikščiojome.

Nors šiuo metu valgau tikrai ne taip ir ne tiek, kaip reikėtų, stengiuosi su savimi „kalbėtis“, todėl artimiausiu metu pradėsiu spręsti mitybos klausimą.

– Kažkada sakėte, jog televizija yra didžioji jūsų aistra. Kas jus žavi šiame darbe ir kas jame yra sunkiausia?

Kai sutinki „Tą“ žmogų, visi stereotipai bei įsitikinimai išnyksta. Tiesiog myli taip, kad nebekyla klausimų, ar tekėti, ar ne. Tu tiesiog nori būti žmona ir mama.

– Televizijoje žavingiausias momentas yra „čia ir dabar“, tai, kas niekada nepasikartoja. Šiame darbe nėra monotonijos ir tai, ko gero, mane žavi labiausiai. Taip pat vienas didžiausių šios srities pliusų yra žmonės, kuriuos tenka pažinti. Kasdien sutinki jų pačių įvairiausių, semiesi patirties, gyveni naujais potyriais. Visa tai užburia, ir pasitaikantys sunkumai yra įveikiami. Ypač, kai dirbi su puikia komanda, kai turi mylinčią šeimą – joje ir yra mano stiprybė.

– Ko jus išmokė viešumas per beveik dvidešimtmetį darbo televizijoje?

– Galbūt santūrumo. Pradedi galvoti, kokios galimos pasekmės atliekant vieną ar kitą veiksmą, nes gali būti kam nors pavyzdys. Pavyzdys elgesio, gyvenimo būdo, žinios, kurią neši per gyvenimą.

Dar supratau, kad didelis džiaugsmas yra būti tiesiog savimi. Šis suvokimas man padeda kasdieną: nuoširdžiai bendrauju su žmonėmis ir jie man atsako tuo pačiu.

Ilgą laiką buvote neištekėjusi, atviravote, jog santuoka jums nėra svarbi. Tačiau su dabartiniu vyru Mariumi Dauda pernai spalį susituokėte po daugiau nei pusmetį trukusios draugystės. Kaip kito jūsų požiūris į santuoką? Ką jūsų gyvenime pakeitė naujasis statusas?

– Tikrai, niekada nenorėjau ištekėti. Bet kai sutinki „Tą“ žmogų, visi stereotipai bei įsitikinimai išnyksta. Tiesiog myli taip, kad nebekyla klausimų, ar tekėti, ar ne. Tu tiesiog nori būti žmona ir mama.

Po santuokos pasikeitė daug kas: mokausi labiau planuoti darbus, kad turėčiau daugiau laisvo laiko ir galėčiau jį leisti kartu su šeima. Apskritai, dabar suprantu, koks menas yra kasdien gebėti suprasti, mylėti, mokytis.

– Per vestuves atskleidėte, jog šią vasarą rengsite dar vieną šventę. Ar planai nepasikeitė? Kokius tikslus užsibrėžėte šiems metams?

– Kalbant apie tikslus, svarbiausia, kad viskas eitųsi sklandžiai ir lengvai. O trankias vestuves mes tikrai iškelsime. Kada tai bus, tiksliai pasakyti negaliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Del populiarumo isteketi?

Del populiarumo isteketi? portretas
Jus trenkti, mieli komentatoriai. Del populiariumo isteketi gali kokia buvus Olialia mergaite. Kas Rutai is to? Darbu padauges? Ne. Jie isimyleje ir tai akivaizdu. Tik kiek tai tesis - nezinia.

Petras

Petras portretas
Riestanosė pabaisa visais būdais ieško populiarumo

HM

HM portretas
O mes ir nežinojom....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių