R. Kaušiūtė pajuto nuotakos dalią

  • Teksto dydis:

„Jaučiuosi tarsi nuotaka prieš pat vestuves - reikalų reikaliukų tiek, kad nebėra kada nei valgyti, nei miegoti, tačiau svarbiausią akimirką būsiu pati laimingiausia ir spindėsiu gražiausiomis savo spalvomis“, - neabejoja dainininkė Rasa Kaušiūtė, kurios dienotvarkė iki ketvirtadienio vakaro suplanuota minučių tikslumu.

R.Kaušiūtė ruošiasi įsimintinam koncertui Vilniaus Planetariume, kur po žvaigždėtu skliautu rytoj žiūrovus lepins nepamirštamomis dainomis iš garsių kino filmų.

Jai talkins klasikinis trio - pianistas Daumantas Slipkus, smuikininkas Linas Valickas bei violončelistas Tomas Ramančiūnas, ne tik Lietuvoje, bet ir svetur vertinami profesionalai, pripažinti įvairiuose klasikinės muzikos festivaliuose.

Vyrai gerai pajuto, ką reiškia dirbti kartu su reikliaja R.Kaušiūte - pusiau juokais, pusiau rimtai sako, jog su simfoniniu orkestru repetuojant netenka tiek atkakliai dirbti, kaip šįkart, ruošiantis koncertui Planetariume.

Kūrinius koncertui dainininkė atrinko ypač kruopščiai, visos jos – glaudžiai susijusios su asmeniniu Rasos gyvenimu, buvo reikšmingos skirtingais jo etapais ir sukelia ryškius tam tikrų jausmų bei įvykių prisiminimus: nuo mistinio detektyvo „Twin Peaks“ pagrindinės dainos „Falling“, „Salted wound“ iš filmo „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ ar dainininkės Adelle išgarsintos „Love Song“ iš filmo „Užrašų knygutė“ iki projekto vizitine kortele tapusios Sam Smith dainos „Writing’s on the wall“.

Įsibėgėjus repeticijoms Rasa į repertuarą įtraukė ir “Jurgos ariją” iš pirmo lietuviško lietuviško miuziklo “Velnio nuotaka”, sukeliantį klausytojams daug gerų emocijų.

“Kiekvieną dainą, kuri rytoj nuskambės Planetariume, nėra lengva atlikti nei fiziškai, nei emociškai. Juk tai dainos iš kino filmų, tarsi maži vaidmenys, į kuriuos įsikūnysiu. Bus nepaprastai įdomu”, - neabejoja R.Kaušiūtė ir džiaugiasi ne tik sparčiai artėjančio koncerto mestais iššūkiais, bet ir atsinaujinusiomis pažintimis.

Štai šokolado karaliumi Lietuvoje vadinamas Algimantas Jablonskis, susitikęs seniai matytą bičiulę, neabejojo, kad po koncerto jai būtinai reikės atgauti jėgas, tad į Planetariumą pažadėjo atsiųsti karšto šokolado - pasilepinti ne tik R.Kaušiūtei, bet ir visiems koncerto žiūrovams.

“Visad sakau, kad patys svarbiausi man žodžiai prasideda iš M raidės: maistas, meilė ir muzika”, - nusijuokė dainininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių