R. Dambrauskas: o gal maukime visi iš tos Lietuvos?

  • Teksto dydis:

BTV realybės šou „Dainuok mano dainą“ šeštadienį liesis nostalgiški ritmai ir prisiminimų nuotaikos. Meilės dienai skirtoje laidoje išgirsime netikėtai perdainuotus romantiškus Romo Dambrausko hitus.

„Parašiau 111 dainų, ir visos jos – apie meilę“, – vakarą pradės 30-uosius metus scenoje skaičiuojantis R. Dambrauskas.

Dainininkas pasakos, kad šiandien jam – ramus periodas gyvenime, todėl jis džiaugiasi galėdamas kurti toliau. „Gyvenu Mažeikiuose su žmona ir kate. Nieko netrūksta, turiu mažą įrašų studiją, namą, porą mašinų. Daugiau žmogui nieko ir nereikia, norinti toliau sėkmingai dirbti“.

Kiekviena Romo daina jį nukelia į prisiminimus, apie kai kuriuos kūrinius jis pasakos dar negirdėtų istorijų. „Nedaug kas šiandien žino, kad dainą „Lietus Lietuvoj“ parašiau galvodamas apie tremtį. Mano mama buvo ištremta į Sibirą, kur praleido aštuonerius metus. Nepriklausomybės pradžioje visi važiavo ten parsivežti artimųjų palaikų. Ši daina – būtent apie tai“.

Kitas kūrinys, „Cafe emigrant“, Romui šiandien kelia dviprasmiškus jausmus. Prieš dešimtmetį su grupe „Vairas“ ir Nijole Narmontaite kurtas projektas „Cafe emigrant“ šiandien, pasak Romo, įgytų kitą prasmę. „Tais laikais visi kalbėjo apie emigraciją, buvo gaila, kad daug lietuvių emigruoja. Ta daina ir yra apie tai, kad Lietuvoje likę tautiečiai prisimintų išvykusius giminaičius. Emigracija apdainuota su liūdesiu. Tačiau jeigu šiandien kurčiau dainą „Cafe emigrant 2“, ko gero, reiktų raginti visus emigruoti. O gal maukime visi iš tos Lietuvos? Juk valdžia nieko nedaro, kad čia pasiliktume“, – akis nuleidžia Romas.

Kelis kartus per metus Amerikoje koncertuojantis dainininkas visgi prisipažįsta: pats gyventi kitur nenorėtų. „Amerikoje gerai, bet jei norėčiau ten pragyventi, vien dainuoti nepakaktų, reikėtų ieškoti kito darbo. O Lietuvoje esu tikras, kad surinksiu koncertų sales. Čia man gerai“.

Nostalgiškas ir romantiškas „Dainuok mano dainą“ vakaras su negirdėtomis istorijomis ir naujam gyvenimui prikeltais R. Dambrausko hitais – jau šeštadienį  19 valandą per BTV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

linute28

linute28 portretas
gyvent svetur niekas nenori , tik kitus priverčia valdžia taip pasielgti. o Dambrausko dainos tikrai geros ir tikiu, kad gerbejų netrūksta

Grazios dainos

Grazios dainos portretas
Idomus ir nelietuviskas balso tembras.Dainos svelnios ir nevienodos.

Vilma

Vilma                 portretas
Romualdas kalba ne apie gerovę o apie netvarką įstatymuose,todėl antraštė ir skamba tokiu tekstu.O kai Zmogus gali dziaugtis juk Jis gyvena Lietuvoje ir mano širdis dziaugiasi juk dar ne visus palauzė ar ispaudė į kampą.Svarbiausia Zmogus ieško tiesos ir nebijo jos išsakyti.Nuoširdziai linkiu sėkmės projekte,ROMUALDAI.Smagu paziūrėt šį projektą kai lieka akimirkos po kasdienių darbų ir esi toli nuo gimtūjų namų.Lai liejasi meilė dainose...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių