Q. Tarantino prisipažino žinojęs apie nederamą H. Weinsteino elgesį

  • Teksto dydis:

„Oskaro“ laureatas Quentinas Tarantino (Kventinas Tarantinas) prisipažino ne vieną dešimtmetį žinojęs apie nederamą Holivudo magnato Harvey Weinsteino (Harvio Veinsteino) seksualinį elgesį.

Ketvirtadienį publikuotame interviu režisierius sakė jaučiąs gėdą dėl to, kad nesiliovė dirbęs su šiuo kino prodiuseriu.

„Žinojau tiek, kad tikrai galėjau padaryti daugiau nei iš tiesų padariau“, – sakė Q. Tarantino dienraščiui „The New York Times“, užsimindamas apie kelis seksualinio priekabiavimo prie garsių aktorių atvejus.

„Tai nebuvo tik įprasti gandai, įprastos paskalos. Tai nebuvo kalbos iš antrų lūpų. Žinojau, kad jis darė šiuos dalykus“, – sakė režisierius.

Apie 40 aktorių, tarp jų tokios žvaigždės kaip Angelina Jolie (Andželina Džoli), Gwyneth Paltrow (Gvinet Peltrou) ir buvusi Q. Tarantino mergina Mira Sorvino, kaltina 65 metų H. Weinsteiną seksualine prievarta ir lytiniu priekabiavimu.

Los Andželo policija ketvirtadienį patvirtino H. Weinsteino atžvilgiu atliekanti tyrimą dėl seksualinio užpuolimo 2013 metais. Tai jau šeštasis tokio pobūdžio kaltinimas garsiam prodiuseriui.

Nešlovę užsitraukęs magnatas šią savaitę pasitraukė iš kino studijos „The Weinstein Company“ valdybos, o anksčiau direktorių tarybos sprendimu neteko vieno iš jos dviejų vadovų postų.

Jis taip pat buvo pašalintas iš „Oskarus“ teikiančios JAV Kino meno ir mokslo akademijos.

Q. Tarantino interviu „The New York Times“ sakė apie dešimtmečius trukusį nederamą H. Weinsteino elgesį išgirdęs gerokai seniau nei apie tai pranešė šis dienraštis ir žurnalas „The New Yorker“. Jų atskleisti faktai paskatino prabilti ir kitas nuo Holivudo magnato nukentėjusias moteris.

Kaip rašo „The New York Times“, režisieriaus buvusi draugė M. Sorvino jam buvo sakiusi, kad H. Weinsteinas prie jos lindo, o dar po kelių metų apie analogišką kino prodiuserio elgesį jis išgirdo ir iš kitos aktorės.

„Tiesiog ignoravau šiuos incidentus“, – sakė Q. Tarantino ir pripažino, jog neteikė tam reikšmės, nes vertino šiuos incidentus kaip nereikšmingą netaktą.

„Visos mano kalbos dabar skamba kaip tušti pasiteisinimai“, – pridūrė režisierius, pelnęs „Oskarus“ už 2013 metų juodojo humoro vesterną „Ištrūkęs Džango“ (Django Unchained) ir juodojo humoro kriminalinę komediją „Bulvarinis skaitalas“ (Pulp Fiction), pasirodžiusią 1995 metais.

H. Weinsteinas ir Q. Tarantino glaudžiai bendradarbiavo nuo 1992 metų, kai pasirodė jų bendras filmas „Pasiutę šunys“ (Reservoir Dogs).

Jie drauge dirbo ir prie juostų „Bulvarinis skaitalas“, „Nužudyti Bilą“ (Kill Bill), „Negarbingi šunsnukiai“ (Inglourious Basterds) bei „Bjaurusis aštuntukas“ (The Hateful Eight).



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"Žinojau, kad jis darė šiuos dalykus" - gal ir pats dalyvavai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių