Projekto „Šuolis“ dalyvė E. Citovičiūtė: ech, kad koja būtų lūžusi bent finale

"Ech, kad koja būtų lūžusi bent finale", – liūdnai šypsodamasi prisipažino televizijos projekto "Šuolis" dalyvė Elita Citovičiūtė, kuriai laidos metu lūžo kojos kelias ir įplyšo blauzdos raumuo.

"Šiandien prabudusi kaip įprastai norėjau šokti iš lovos, krautis daiktus į rankinę, bet atsibudau realybėje. Deja, negaliu net normaliai vaikščioti. Sunkiausia, kad dabar tris mėnesius negalėsiu sportuoti, – apgailestavo „Mis Lietuva 2013“ konkurse „Mis publika“ išrinkta E.Citovičiūtė. – Tai labai sunku, nes esu aktyvi, veikli, be to, buvau įpratusi sportuoti kasdien, o kartais net du kartus per dieną."

Tačiau negalinti po traumos su neįprasta jai ramybe susitaikyti Elita nesigaili ir net džiaugiasi dalyvavimu televizijos šou.

"Mane retai kas nors sužavi, tačiau šis projektas, žmonių palaikymas skatino judėti į priekį. Niekada nepraleisdavau treniruočių, dažniausiai ateidavau net 15 minučių anksčiau", – teigė Elita.

Dėl sveikatos ji neišgyvena – tai jau ne pirma ir ne antra patirta trauma: ne vieną kartą ji susižeidė profesionaliai šokti.

"Tačiau gaila, kad praradau galimybę laimėti, nes iki finalo teliko dvi laidos, dvi savaitės. Bent jau finale būtų lūžusi koja, nes negalėsiu žiūrovams pademonstruoti kitų ekstremalių šuolių, kuriuos mokiausi atlikti, – liūdėjo Elita. – O praėjusioje laidoje net pralenkiau Remigijų Morkevičių ir likau antroje vietoje po Juozo Erlicko."

E.Citovičiūtė penktadienį patyrė čiurnos traumą ir pajuto, kad savaitgalį negalės nei atsispirti, nei ištiesti kojos pėdos.

Medikai rekomendavo, kad koja ramybės būsenoje būtų bent 10 dienų. Tačiau naktį sielvartavusi dėl traumos kitą dieną Elita nusprendė tęsti dalyvavimą.

"Šeštadienį su nuskausminamųjų pagalba išėjau prisistatyti šuolį. Po jo nuvykome į baseiną ir pabandėme rizikingąjį šuolį, apsikabinus salto, per kurį besisukant kita koja netinkamai įkliuvo, o partneriui visu svoriu užgriuvus ant mano šlaunies ir dar prieš patį vandens pasipriešinimą iš tokio aukščio, toks jausmas, kad perlūžo ties keliu į priešingą sulenkimui pusę. Tuo metu kentėjau begalinį skausmą, malšinau nuskausminamaisiais. Sekmadienį atidirbinėjom šokį, pastebėjau kaip vis labiau tinsta čiurna, o kelį ištiesti beprotiškai skauda. Vis tiek tiesioginio eterio metu susikaupiau ir sušokau, pasirodymas pavyko, o šio rizikingo šuolio metu įvyko lygiai ta pati pakartotinė trauma tos pačios kelio vietos, medikai suleido nuskausminamųjų. Padarė branduolinį magnetinį rezonansą ir sužinojau diagnozę – kelio lūžis, pertempta, dalinai plyšusi blauzda. Medikai suvaržė mane kojos įtvaru ir ramentais, uždraudė tris mėnesius sportuoti", – po patirtos traumos savo socialiniame tinklapyje rašė E.Citovičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių