Profesorius A. Unikauskas: geriau jaučiuosi būdamas daktaru nei žurnalistu

  • Teksto dydis:

LRT laida „Klauskite daktaro“ naująjį sezoną pradeda su ypatinga žinia: pirmają laidą pristato kartu su Prezidente Dalia Grybauskaite ir 50-metį švenčiančiu Andriumi Mamontovu. „Klauskite daktaro“ komanda jungiasi prie Prezidentės inicijuotos nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“.

Pasirengimas išskirtiniam interviu su prezidente Dalia Grybauskaite privertė pasitemti visą laidos kūrybinę grupę. Tačiau didžiausią jaudulį patyrė profesorius Alvydas Unikauskas:  „Daugelį metų skaitau paskaitas medicinos studentams, bendrauju su pacientais, įvairiausiais žmonėmis, tačiau tai visai kas kita.  Man pakirto kojas sužinojus, kad viskas turi būti atlikta tiksliai pagal protokolą ir ne kitaip: atvykti į nurodytą vietą, užduoti konkrečius klausimus, sutilpti į nustatytą laiką. Pasiruošimas sukėlė tikrai daug jaudulio.“

Interviu filmavimas vyko Joniškio rajone Gasčiūnų kaime. Tą dieną buvo pristatomas projektas „Įkvėpk“, skirtas kovai su smurtu. Čia profesorius A. Unikauskas ir šalies vadovė susitiko su moterimis, kurios yra nukentėjusios nuo smurto ir sėkmingai su tuo susidorojusios.

„Iš pradžių jaudinausi, bet labai greitai įtampa nuslūgo. Dalia Grybauskaitė nustebino draugiškumu ir jautrumu. Nors mes kalbėjomės sudėtingomis socialinėmis temomis, tokiomis kaip priklausomybė ir savižudybės, per interviu ji tapo atviru žmogumi. Neliko nė lašo mums visiems įprastai per televiziją matomo šalies vadovo oficialumo“, – pasakoja A. Unikauskas.

Laidos kūrėjams įspūdį paliko prezidentės jautrumas paprastam žmogui. Ji savo asmeniniu pavyzdžiu sako – ir tu gali padėti, prisidėk. Pasak prezidentės, labai svarbu būti neabejingiems ir pamatyti žmogų, kuriam reikia pagalbos. Lietuviškas darbštumas ir užsispyrimas, šalies vadovės teigimu, gali suteikti neįtikėtinų pokyčių. Todėl svarbiausia pasitikėti savimi ir pasiryžti keisti ne tik save, bet ir šalia esantį žmogų.

Tokios mintys įkvepia laidos prodiuserį Justiną Milušauską:  „Mes esame vienintelė medicininė laida Lietuvoje, tikriausiai viena iš paskutinių visame pasaulyje, kuri nepardavinėja vaistų. Patikėkit – išlikti nepriklausomiems farmacijos marketingo pinklėse – tikrai sunki misija. Neslėpsiu, kai mus prisidėti prie pozityvios visuomeninės kampanijos kviečia tokie žmonės, kaip prezidentė, jaučiamės pagerbti. Tai įkvepia naujiems, reikšmingiems darbams.“

„Klauskite daktaro“ – jau nuo rugpjūčio 28-osios per LRT televiziją, nuo šiol patogesniu laiku – 18.30 val., kai jau visi namuose po darbo ir atviri teigiamoms emocijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ggc

Ggc portretas
O dar geriau jaučiasi būdamas narcizu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių