Prince'o mirtį tyrę prokurorai niekam nepareiškė kaltinimų

  • Teksto dydis:

Praėjus dviems metams po Prince'o (Prinso) mirties, prokurorai ketvirtadienį paskelbė, kad niekam nepareikš baudžiamųjų kaltinimų, nes jiems nepavyko nustatyti, iš kur popmuzikos žvaigždė gavo suklastotų skausmą malšinančių vaistų.

Kaltintojai pasiekė susitarimą su vienu Prince'o gimtojoje Minesotoje dirbančiu gydytoju, išrašusiu įžymybei analgetikų. Vis dėlto prokurorai pareiškė neradę jokių įrodymų, kad gydytojas skyrė muzikantui mirtiną vaistų dozę.

„Esmė ta, kad tiesiog neturime pakankamų įrodymų, kad pateiktume kam nors baudžiamųjų kaltinimų dėl Prince'o mirties“, – žurnalistams sakė Karverio apygardos, kur yra Prince'o „Paisley Park“ studijos kompleksas, prokuroras Markas Metzas (Markas Mecas).

Dainininkas mirė 2016-ųjų balandžio 21-ąją atsitiktinai perdozavęs itin stipriai veikiančio fentanilo. Kiek anksčiau buvo pradėjęs kovoti su savo priklausomybe nuo vaistų.

M. Metzas padarė išvadą, kad Prince'as ketino išgerti kitų vaistų (vikodino), tačiau iš tikrųjų piliulėse būta fentalino. Kur jis gavo šių vaistų – tebėra mįslė.

„Veikiausiai, Prince's nenuvokė, kad vartoja netikrą piliulę, galinčią jį nužudyti“, – nurodė M. Metzas.

„Nėra jokių įrodymų, kad piliulė ar piliulės, dėl kurių mirė Prince'as, buvo išrašytos gydytojo. Taip pat nėra įrodymų, kad būtų koks nors kitas piktavališkas motyvas, ketinimas, ar sąmokslas nužudyti Prince'ą“, – pridūrė jis.

M. Metzas pripažino, kad kažkas perdavė žvaigždei pražūtingų vaistų. Pareigūnas pridūrė, kad „be abejo, Prince'ą supusių asmenų veiksmai artimiausiomis dienomis ir savaitėmis bus kritikuojami ir vertinami, jais bus abejojama“.

Vis dėlto jis pabrėžė: „Įtarimų ir užuominų tikrai nepakanka, kad būtų pateikta kokių nors baudžiamųjų kaltinimų.“

Netikėtas piktnaudžiavimo epidemijos veidas

Prince'o mirtis pribloškė savo gerbėjus ir grupės narius, nes 57 metų įžymybė išoriškai buvo pavyzdingas sveikuolis, kuris retai gėrė alkoholio, laikėsi vegetariškos dietos ir išvarydavo iš savo studijos narkotikus vartojančius muzikantus.

Nepaisant to, hito „Purple Rain“ išgarsintą virtuozą, sugebėdavusį užrištomis akimis groti gitara už nugaros, po šlaunies operacijos vargino skausmai, nors jis to viešai nedemonstravo.

Be receptų parduodamų vaistų buteliukuose analgetikus laikęs Prince'as tapo įžymiausių žmogumi, žuvusiu per analgetikų piktnaudžiavimo epidemiją, apėmusią JAV.

Anot Sveikatos apsaugos ir žmogiškųjų išteklių departamento, pernai šalyje nuo opiatų žuvo per 42 tūkst. žmonių, o dar 2,1 mln. amerikiečių jais piktnaudžiavo. Prabrėžiama, kad problema ypač paplitusi tarp žemesniosios vidurinės klasės baltaodžių bendruomenių.

„Prince'o mirtis yra tragiškas pavyzdys, kad nuo priklausomybės nuo opiatų ir perdozavimo mirčių kenčia visos demografinės grupės“, – sakė M. Metz.

Netikėtai mirus žvaigždei, įsiliepsnojo įnirtinga kova tarp pretenduojančiųjų į jo turtą, vertinamą 300 milijonų JAV dolerių. Dalis Prince'o palikimo yra daugybė dainų, iki šiol neišleistų jo legendinės studijos.

Prince'as nepaliko testamento, taip pat neturėjo žmonos arba gyvų vaikų, taigi, jo turtas atiteko broliams ir seserims.

Anksčiau didžiausi Prince'o gerbėjai galėdavo girtis, jeigu jiems pavykdavo patekti į savo privatumą itin saugojusio muzikanto didžiulį „Paisley Park“ studijos kompleksą. Tačiau dabar kompleksas atidarytas turistams, o savininkai ketina pasipelnyti iš popžvaigždės palikimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių