Prieš Užgavėnes – blynų kepimo ir dekoravimo pamokos mažiesiems

  • Teksto dydis:

Liekant vis mažiau laiko iki žiemos išvarymo šventės – Užgavėnių – Maltos ordino pagalbos tarnybos Marijampolės vaikų dienos centre gardžiai kvepėjo blynais.

Jau tapo gražia tradicija, kuomet artėjant įvairioms metų šventėms bendrovės „Kauno grūdai“ atstovės aplanko maltiečių vaikų dienos centrus ir kuria kulinarinius šedevrus. Skirtingoms šventėms – skirtingi patiekalai, tačiau naudojant „Kauno grūdų“ miltinius mišinius maisto gaminimas tampa nesudėtingu procesu, kurio metu galima ir pajuokauti, ir pabendrauti.

„Vaikams labai smagu, kai kažkas juos aplanko. Kadangi šiais metais savo Užgavėnių šventės neorganizuosime, tai šiandien buvo puiki proga jas paminėti iš anksto“, – kalbėjo Maltos ordino pagalbos tarnybos, Marijampolės vaikų dienos centro vadovė Vaida Šalaševičienė.

Kartu su svečiais visą popietę mažieji ne tik mokėsi, kaip nesudėtingai iškepti blynus, bet ir juos dekoravo, ruošė blynų pyragėlius sau ir draugams. Vaikams, žinoma, ši dalis ir buvo pati smagiausia. Kol blynai kepė, dienos centro auklėtiniai taip pat pasakojo, kaip švenčiamos Užgavėnės jų mieste, kokias šventes jie organizuoja ir išmokė viešnias maldelės, kurią patys visada sukalba prieš valgydami.

Linksma popietė netruko praeiti, tačiau laikas, praleistas kartu, buvo išties vertingas. Vaikai ne tik sužinojo, kaip nesudėtingai, naudojant miltinius mišinius, galima išsikepti blynus ar lietinius blynelius, bet kartu ir tobulino bendravimo įgūdžius. Blynų dekoravimą pakeitė žaidimai ir galiausiai atėjo laikas atsisveikinti. Kad tokie susitikimai ir bendras laikas kartu yra naudingi, patvirtina ir tai, kad mažieji klausinėjo, ar dar kada susitiks ir kokius kepinius norės išmokti ruošti kitą kartą.

„Smagu vaikus išmokyti kažko naujo – kaip kad šiandien jie buvo nustebę, kad į blynus nereikia dėti kiaušinių, bet mūsų miltiniai mišiniai būtent tokie – kad būtų galima greitai paruošti blynus ir visą dėmesį skirti kitiems dalykams“, – sakė „Kauno grūdų“ technologė Aurelija Zykovaitė, kuri visą popietę rūpinosi, kad blynų dekoravimui nepritrūktų nė vienas vaikas.

„Kauno grūdai“ su Maltos ordino pagalbos tarnyba bendrauja jau seniai – kartu su kitų Lietuvos miestų dienos centrų vaikais praėjusiais metais susipažino su sveika mityba, o prieš Kalėdas dekoravo imbierinius sausainius. Kadangi maisto ruošimas su miltiniais mišiniais tampa nesudėtingu procesu, visuomet lieka daug laiko bendrauti su vaikais ar pavalgius žaisti kartu žaidimus.


Šiame straipsnyje: kauno grūdaiUžgavėnės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Senolis

Senolis portretas
Siulau blynus kepti su Daalleess atvaizdu, kadesdami galetumete megautis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių