Prieš filmuojantis „Ekvalaizeryje“, D. Washingtonui teko mokytis itin žemiškų dalykų

  • Teksto dydis:

Prieš ketverius metus iš rusų mafijos nagų pačiu žiauriausiu būdu išvadavęs jauną merginą Terę, „ekvalaizeris“ Robertas Makolas (aktorius Denzelis Washingtonas) sugrįžta antroje savo nuotykių dalyje. Šįkart jo keršto žygis – asmeniškas ir jį kino teatruose išvysime filme „Ekvalaizeris 2“ jau nuo šio penktadienio, liepos 20 dienos.

Filmas dviejų „Oskarų“ laimėtojui D. Washingtonui ypatingas ne tik tuo, kad per visą 40-ies metų savo kino karjerą tai yra pirmasis filmo tęsinys, kuriame šis sutiko vaidinti. Prieš prasidedant filmavimams, aktoriui teko padirbti taksistu ir skirti laiko tam, kad sužinotų, kaip veikia pavežėjimų bendrovės „Lyft“ (panašiai, kaip „Uber“) sistema.

Per vieną iš filmo premjerų 63-jų D. Washingtonas žurnalistams prasitarė, jog net neįsivaizdavo, kaip dirba pavežėjimų bendrovės, mat jam niekad nėra tekę naudotis jų paslaugomis. Būtent todėl jam prieš filmavimus nemažai teko pabendrauti su šios paslaugos teikėjais, išmokti jų terminologiją ir net sužinoti, kaip veikia kompanijos penkių žvaigždučių vertinimo sistema.

D. Washingtonas garsėja tuo, jog itin atsakingai ruošiasi vaidmenims. Prieš pradedant pirmosios “Ekvalaizerio” dalies filmavimams kūrėjai sugalvojo, jog pagrindinis veikėjas Robertas Makolas turės obsesinį-kompulsinį sutrikimą. Obsesinis-kompulsinis sutrikimas - tai vienas iš nerimo sutrikimų, pasižymintis įkyriomis mintimis ar veiksmais, kurie suvokiami kaip savi, tačiau yra nemalonūs, beprasmiški ir varginantys. Tai sukėlė tam tikrų sunkumų D. Washingtonui, mat jam teko peržiūrėti daugybę valandų vaizdo medžiagos bei perskaityti knygų, aprašančių šį sutrikimą turinčių žmonių elgesį.

“Man patiko ši kūrėjų mintis, nes Robertas tapo ne šiaip sau dar vienu veiksmo filmų herojumi, o herojumi su išskirtinumu. Jis turi problemų, todėl daugeliui žiūrovų tampa savu, labiau žemišku. Tačiau man teko gerokai paprakaituoti, kad suprasčiau, kaip mąsto ir elgiasi šie žmonės, o po to tai perkelčiau į filmą”, - pasakoja Holivudo žvaigždė.

Antroji „Ekvalaizerio“ dalis yra ketvirtasis bendras D. Washingtono ir režisieriaus Antoine‘o Fuqua filmas (po „Oskarais“ apdovanotos „Išbandymų dienos“, užpernykščio „Nuostabiojo septyneto“ ir pirmosios „Ekvalaizerio“ dalies).

„Ekvalaizeris 2“ istorija priverčia D. Washingtono herojų kovoti už draugus. Nežinomi smogikai žiauriai nužudo jo buvusią kolegę ir draugę Siuzaną (ją vaidina aktorė Melissa Leo). Pats buvęs CŽV operatyvininkas, itin sudėtingų operacijų specialistas Makolas iškart atpažįsta vyriausybinių agentų braižą ir ima sekti karštais žudikų pėdsakais.

Medžiodamas savo draugės likvidavimo vykdytojus ir užsakovus, Robertas apkeliaus pusę pasaulio, palikdamas kruviną pėdsaką. Negailestingas ir nesustabdomas, Robertas užsibrėžia tikslą nužudyti kiekvieną, prisidėjusį prie Siuzanos mirties, o vienintelis jo apgailestavimas – kad „negalės jų nužudyti du kartus“.

Įtampos, veiksmo ir žiaurumo kupinas trileris „Ekvalaizeris 2“ Lietuvoje pradedamas rodyti jau šį penktadienį, liepos 20 dieną.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių