Prie Floridos krantų rastas dingusio Kanados kino kūrėjo kūnas

  • Teksto dydis:

Prie Floridos krantų penktadienį buvo rastas kanadiečio dokumentinių filmų apie gamtą kūrėjo Robo Stewarto (Robo Stiuarto), kuris keliomis dienomis anksčiau dingo benardydamas, kai suko juostą apie ryklius, kūnas.

37-erių R.Stewartas dingo antradienį po pietų, nardydamas su trimis savo grupės nariais prie koralinio Aligatorių rifo, apie 4 jūrmylės (7 km) nuo Islamorados salos Floridos archipelage (Florida Keys).

„Pranešta, kad jo kūnas buvo rastas vėlai popiet“, – naujienų agentūrai AFP sakė Septintosios apygardos pakrančių sargybos atstovė Marilyn Fajardo (Merilin Fadžardo).

„Jis buvo rastas apie 90 metrų nuo paskutinės žinomos jo buvimo vietos, maždaug 70 metrų gylyje“, – sakė ji.

Skenduolio kūną aptiko Ki Largo priešgaisrinio departamento narų savanorių komanda ir nustatė, kad tai dingusio režisieriaus palaikai. Tačiau koronerių biuras oficialiai šios informacijos dar nepatvirtino.

Anksčiau tą vakarą JAV Pakrantės sargyba pranešė nutraukusi R.Stewarto paieškas.

Pareigūnai nekomentavo, dėl ko mirė R.Stewartas. Pirmą kartą išniręs iš vandens jis vėl paniro, o jo komandos laivas nebegalėjo jo rasti. Trys kartu su juo nardę asmenys sugebėjo saugiai išnirti į paviršių.

Biologas ir povandeninės fotografijos specialistas R.Stewartas suko savo garsiojo 2006 metais pasirodžiusio dokumentinio filmo „Sharkwater“ tęsinį apie ryklių medžioklę ir jos įtaką jūrų ekosistemoms. Pastarasis filmas 2007 metais pelnė Kanados režisierių gildijos apdovanojimą bei daugelį kitų prizų.

„Esu laimingas galėdamas filmuoti #sharkwater2 geriausiomis pasaulyje kameromis ir įranga, – rašė jis savo „Instagram“ paskyroje likus trims dienoms iki dingimo. – Pirmą kartą galiu jums parodyti ryklius savo akimis.“

Filmų kūrėjas fiksavo „asmenybę ryklių veiduose, kurią žmonės, leidžiantys su rykliais savo gyvenimą, iš tikrųjų supranta“, pridūrė jis.

Šalia minėto įrašo buvo greičiausiai paties R.Stewarto nuotrauka, kur matoma kamerą ant peties laikančio vyro nugara.

R.Stewarto komanda per režisieriaus „Twitter“ paskyrą buvo paskelbusi renkanti lėšas ir ieškanti savanorių paieškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių