Prancūzų kino žvaigždė C. Deneuve ir kitos garsenybės reikalauja laisvės priekabiauti

  • Teksto dydis:

Nesiliaujant diskusijoms dėl seksualinių išpuolių, Prancūzijos kino žvaigždė Catherine Deneuve bei kitos garsenybės pareikalavo „laisvės priekabiauti“.

Dabar vykstantį vyrų „įskundimo kampanija“ naudinga tik moralės sergėtojams ir religiniams ekstremistams, sakoma 100 moterų pasirašytame atvirame laiške, kuris trečiadienį pasirodys laikraštyje „Le Monde“.

„Išprievartavimas yra nusikaltimas, - teigiama tekste. - Tačiau atkaklus ar nerangus viliojimas yra nebaudžiamas“. Šiandien vyrai esą yra „priversti trauktis iš darbo, nes vienintelis jų prasižengimas yra tai, kad jie palietė kelį ar išsireikalavo bučinio“. „Laisvė priekabiauti“ yra „neatsiejama nuo seksualinės laisvės“, rašo moterys.

Laišką be C. Deneuve pasirašė ir rašytoja Catherine Millet, išgarsėjusi savo atvira knyga „Seksualinis Catherine M. gyvenimas“, taip pat pornografijos aktorė Brigitte Lahaie.

Kaltinimai buvusiam Holivudo prodiuseriui Harvey'ui Weinsteinui sulaukė didelio dėmesio ir Prancūzijoje. Čia su grotažyme #balancetonporc (apskųsk savo kiaulę) tūkstančiai moterų tviteryje pranešė apie priekabiavimo atvejus - panašiai kaip JAV, kur vyksta kampanija #MeToo (aš taip pat).



NAUJAUSI KOMENTARAI

logiška

logiška portretas
aš dar ir į teismą paduočiau KOKĮ DIEDĄ DĖL IGNORAVIMO...

Kaip gi ne-

Kaip gi ne- portretas
Sadomazohistes atsibudo...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių